nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.86°

L'agricultura ecològica evoluciona a foravila i al mercat autòcton

Josep Maimó i Antoni Ferragut dirigeixen s'Era, i fa poc temps n'han obert una tenda a Palma.

«Exclusivament amb adobs orgànics i sense utilitzar cap tipus de producte químic de síntesi (insecticides, fungicides, etc.). Una agricultura respectuosa amb el medi i amb la vida. Una agricultura de futur». D'aquesta manera comença el full explicatiu de l'empresa s'Era d'agricultura ecològica, dirigida per Josep Maimó i per Antoni Ferragut, de Petra, de 32 i 31 anys respectivament.

Ambdós fan feina des de fa uns deu anys per fer arribar i divulgar l'agricultura ecològica a tots els ciutadans. Quan tenien 20 anys, Maimó i Ferragut sentiren inquietud vers l'alimentació: «Què menjam?», era una de les qüestions que surava en les seves ments. Novells en el sector primari, decidiren involucrar-s'hi i dedicar temps i esforços a aquesta professió. Els començaments foren difícils, però tenien molta il·lusió.

El seu hort, situat a un poc més d'un quilòmetre del poble, de devers dues quarterades de terreny, mostra avui dia una imatge agrícola activa, amb colors vius i frescs. La producció pròpia inclou verdures i hortalisses de temporada de cultiu ecològic, avalades pel Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica (CAE). Cabres, gallines i un ase, en Menut, ajuden en el procés de feina. «Miram d'usar al màxim els recursos», comenta Ferragut.

Endívia, col, raves, bròquil, espinacs, lletuga, porros, naps, bledes, tomàtigues, albergínies, patates, cebes, pebres. Aquesta és tan sols una selecció de la producció de s'Era. Cada diumenge, acudeixen al mercat de Santa Maria, una visita convertida en tradició laboral. Així mateix, fa poc temps, Maimó i Ferragut obriren una tenda a Palma, «s'Era-Alimentació Ecològica», al carrer Pasqual Ribot, 34.

Aquí, on disposen d'un servici de comandes a domicili i telefònic, a més d'un horari ininterromput de 9 a 21 hores, «oferim un producte fresc, fet al nostre hort, juntament amb el d'altres productors de l'Illa, complementat amb aliments d'altres llocs de l'àmbit nacional/internacional. Tot avalats pels diversos consells reguladors propis del lloc d'origen».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.