algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Govern frena les explotacions subterrànies de ses Fonts Ufanes

No es podran atorgar noves concessions sobre aquests recursos

La Conselleria de Medi Ambient ha acceptat les principals al·legacions presentades per l'Ajuntament de Campanet i alguns particulars al projecte de decret per la declaració de ses fonts Ufanes com a monument natural, que regularà la gestió de la Unitat Hidrogeològica. Així, la Direcció General de Recursos Hidrícs ha modificat l'article que fa referència a les explotacions dels recursos subterranis de forma que ara es recull que en cap cas es podran atorgar noves concessions sobre els recursos subterranis de la zona, encara que sí es permetran les explotacions ja existents, com es recollia a les al·legacions.

La resposta a aquestes al·legacions, que ha estat enviada per correu a cada un dels seus firmants, també confirma que, com es sol·licitava, la captació i l'aprofitament del recursos hídrics superficials de ses fonts Ufanes, així com les obres complementàries necessàries, es faran sempre amb garanties de la seva no afecció a la singularitat i periodicitat del fenomen de les surgències, ni a l'aqüifer de sa Pobla i de s'Albufera. A l'escrit també s'explica que, en qualsevol cas, l'explotació de recursos hídrics superficials s'ha d'iniciar en un punt suficientment allunyat de l'espai físic de ses fonts Ufanes per evitar al màxim possible els impactes ambientals a la zona.

El batle de Campanet, Francesc Aguiló (PSM), manifestà ahir la seva satisfacció «perquè s'han acceptat les nostres principals demandes». Entre aquestes, s'inclou que s'establiran mecanismes adequats per promoure la col·laboració, en particular de l'Ajuntament, a fi de dur a terme les actuacions de conservació i restauració que siguin necessàries. Les fonts Ufanes són considerades com un fenomen singular a Mallorca ja que es tracta d'una font que brolla de manera difusa i sobtada quan hi ha una acumulació important de pluges a la zona del puig Tomir. El lloc d'aflorament de l'aigua està cobert per un dels alzinars més ben conservats de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.