nubes dispersas
  • Màx: 19.09°
  • Mín: 13.93°
19°

El complex militar del cap Enderrocat es transformarà en hotel rural de luxe

L'establiment, de Relais & Chateaux, compartirà el lloc amb una fundació cultural

Un hotel rural de cinc estrelles, el primer d'aquesta categoria al municipi de Llucmajor, i una fundació cultural, batejada com Medina Mayurqa, posaran punt i final a l'abandonament progressiu del complex militar fortificat del cap Enderrocat, un dels indrets paisatgístics més atractius i constructivament més respectats de la badia de Palma. Després que en els darrers anys diverses entitats polítiques i socials hagin denunciat l'estat de progressiu deteriorament del fort, construït el 1899, abandonat per l'Exèrcit des de fa poc més d'un lustre, el paratge serà objecte d'una profunda rehabilitació i restauració per convertir-se en un «fort» turisticocultural.

Precisament, un dels llavors denunciants d'aquest abandó fou Antonio Obrador, com a president de la delegació balear de l'Associació Espanyola dels Amics dels Castells. Antonio Obrador, fundador i màxim responsable de Denario Arquitectura, serà qui dirigirà el projecte de rehabilitació de les dues fortificacions que acull el que fou antic complex militar: d'una banda, el fort d'Enderrocat, que es convertirà en un exclusiu establiment hoteler de no més de 25 habitacions, i de l'altra, la bateria Alfons XIII, que serà la seu de la Fundació Medina Mayurqa, entitat que promocionarà activitats socioculturals, fomentarà la rehabilitació del patrimoni històric mallorquí i s'erigirà en punt d'encontre d'artistes de totes les nacionalitats.

El nou ús d'Enderrocat suposarà el desembarcament a l'Illa del prestigiós restaurador català Josep Maria Boix, que serà el responsable de l'explotació i direcció hotelera, a més de regentar personalemnt la cuina del nou establiment, tal com fa en els restaurants que duen el seu llinatge a Martinet i al centre de Barcelona, i en el seu hotel Torres del Remei, a Bolvir de Cerdanya.

En el projecte de restauració, dirigit per Obrador, participaran els arquitectes Miquel Florit i Javier Aranguren, amb la col·laboració dels també arquitectes Gonzalo Sanz, Esther Garrido i Anna Torrens, i l'arquitecte tècnic Miguel García-Inés. En la restauració de l'indret paisatgístic, que inclou la repoblació de la fauna i la flora, col·laboraran els biòlegs Antoni Font i Miquel Frontera. Tot això seguint els criteris mediambientals de la biconstrucció i de la utilització d'energies alternatives, que controlarà el reconegut enginyer Ismael Caballero.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.