nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 19°
20°

El programa contra la violència domèstica s'inicia el setembre

Quinze interns de la presó de Palma encetaran el projecte

El problema de la violència domèstica es començarà a tractar a les Balears des de les dues cares de la moneda des de setembre. Si fins ara eren les víctimes les que rebien tractament, a partir de setembre alguns dels condemnats per aquest delicte també rebran un tractament específic per, entre altres coses, deixar de veure les dones com «un objecte insubmís». Segons fonts del Cos de Psicologia de la presó de Palma, seran quinze els interns que seguiran aquest programa a càrrec de dos psicòlegs, deu dels quals ja han estat seleccionats. Entre les condicions establertes per poder optar al programa destaca la de ser major d'edat, no patir cap tipus de trastorn mental, tenir un coeficient intel·lectual superior a 80 i complir el darrer tram d'una condemna per un delicte de violència domèstica.

D'acord amb les conclusions extretes de l'informe previ, elaborat durant la preparació del programa, el 93% dels agressors són homes d'entre 40 i 60 anys, el 41% dels quals són casats. Quant a la seva situació penal, el 82% estan penats i un 5'68% han ingressat en presó preventiva. Igualment, un 56'3% han comès delictes contra les persones i un 35'7% contra la llibertat sexual. Respecte de les víctimes, l'esmentat informe assenyala que el 29'8% de les agressions les reben els fills, el 27'3% les esposes o companyes sentimentals, el 17'6% els pares i un 22'6% la resta de familiars. Només un 2'7% de les agressions van dirigides als marits o companys.

Considerant aquesta cara de la moneda, Maite Magdaleno, responsable del servei d'acollida de dones maltractades que impulsa l'Ajuntament de Palma, assenyalà que «en la majoria de casos es tracta de famílies pobres que no han rebut cap tipus d'educació, i en les quals existeixen uns antecedents familiars. Així, sol succeir que els fills de la dona que és agredida creixin amb gran manca d'afecte i, en ser grans, repeteixin la conducta que han vist del seu pare». Segons Toni Colom, director tècnic del servei d'ajuda a les víctimes de maltractaments de Palma, «aquesta iniciativa és bona perquè proposa evitar que el problema es repeteixi. Cal incidir en les famílies que, tot i les agressions, continuen vivint juntes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.