cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
20°

Els hotelers de Mallorca estan més units que mai en contra de l'aplicació de l'impost turístic

La indignació amb el Pacte és molt gran

E. BALLESTERO La reelecció de Pere Cañellas com a president dels Hotelers de Mallorca es convertí la nit de divendres en un al·legat contra l'aplicació de l'ecotaxa a les Illes i contra la política del Pacte de Progrés. Els hotelers se senten ridiculitzats pel Govern balear i continuaran amb la seva oposicó frontal al nou impost. Per desig dels hotelers, cap polític no assistí a l'assemblea en la qual es decidí per unanimitat que el fins ara president Pere Cañelles tornàs a repetir en el càrrec.

Els polítics, a excepció d'aquells que també són empresaris hotelers, foren absents durant tota la vetlada. A prop de 300 persones vinculades al sector hoteler participaren de l'aperitiu i el sopar-bufet que se celebrà a l'hotel Platja Esperança de Platges de Muro, propietat de José de Luna, que fou l'amfitrió de la vetlada.

Entre els assistents a l'acte hi havia el president de l'Associació Hotelera de Menorca, Francisco Mercadal; el vicepresident de la Federació d'Eivissa, Gonzalo Miragall; el president de Zontur, José Montañés, i el seu secretari general, Felipe Gaspart; el president del Foment de Turisme a Mallorca, Miquel Vicens; el president de la Caeb, Josep Oliver; el president d'Afedeco, Pau Bellinfante; el gerent d'Aviba, Victor Fernández; i el president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Miquel Lladó, a més a més de destacats representants del sector com Ferran Porto, i representants de diferents associacions i entitats vinculades al sector turístic de Mallorca.

A les vuit del vespre, els hotelers, reunits en assemblea, aprovaren per unanimitat la reelecció del seu president Pere Cañellas, encara que els assistents hagueren d'esperar fins a les dotze i mitja de la nit per escoltar el discurs del nomenament, que va estar caracteritzat per les fortes crítiques a la gestió del Pacte de Progrés.

«He decidit no claudicar davant les dificultats. Vull assumir el compromís fins al final. Fa cinc o sis mesos no pensava fer aquest discurs perquè pensava que la meva intervenció a la festa de Nadal seria la darrera, però deu ser que tenc un component masoquista, explicà Cañellas.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.