muy nuboso
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
23°

Un home de 84 anys mata la dona i després se suïcida a Can Pastilla

Sebastià Arbona, que patia càncer, disparà a Antònia Gelabert per compassió

Sebastià Arbona, de 84 anys, va assassinar ahir la seva esposa, Antònia Gelabert, de 77 anys, d'un tret al cap amb una antiga arma de foc que ell conservava de la seva època com a militar. Posteriorment, Arbona es va suïcidar d'un tret. L'amor sembla ser el motiu d'aquest parricidi, que va tenir lloc al número 9 del carrer Ovidi de Ca'n Pastilla. Feia tan sols uns dies els metges havien diagnosticat a Arbona un càncer de pulmó en la seva fase terminal i ell no volia morir deixant la seva dona sola, ja que aquesta patia d'Alzheimer. Els testimonis dels veïns corroboren aquest fet i consideren l'assassinat com una història modernitzada de Romeu i Julieta.

El matrimoni no discutia mai, ben al contrari, ell, Sebastià Arbona, es dedicava en cos i ànima a la seva dona, Antònia Gelabert, que patia Alzheimer. L'estat avançat d'aquesta malaltia provocava en la víctima un comportament agressiu que impedia que cap assistenta social pogués ocupar-se de l'anciana. Per altra banda, no tenien fills, sinó tan sols unes nebodes amb qui quasi no mantenien contacte i que van abandonar els llocs dels fets abans de les deu i mitja del matí. Aquesta soledat en què vivien, juntament amb el fet que fa tan sols dos dies els metges li havien diagnosticat a Sebastià Arbona un càncer de pulmó terminal va provocar un canvi en l'estat d'ànim de l'autor del parricidi, que, d'acord amb les declaracions dels veïns, havia caigut els darrers dies en un estat «d'abatiment i depressió» perquè no volia deixar la seva esposa, Antonia Gelabert, malalta i sola.

Eren poc després de les nou del matí quan Sebastià Arbona va decidir assassinar la seva dona, Antònia Gelabert, amb qui havia celebrat, feliçment, les noces d'argent. Pel que sembla, segons declaracions policíaques, la víctima seia a una cadira de la cuina quan el seu home s'hi va apropar per darrere i li va disparar una sola vegada amb una antiga arma de foc que guardava com a record de la seva època militar. El tret va complir el seu objectiu: provocar-li la mort immediata. Posteriorment, Sebastià Arbona va trucar al 092 on va reconèixer l'autoria de l'assassinat i va anunciar que s'anava a suïcidar.

Arbona, que fins fa uns quinze anys era copropietari, juntament amb el seu germà, de l'Hotel Balmes de S'Arenal, va disparar-se un tret al cap amb la mateixa arma que prèviament havia acabat amb la vida de la seva dona. Quan van arribar al lloc dels fets els primers serveis sanitaris, Sebastià Arbona es trobava en «estat molt greu», per la qual cosa li van donar els primers auxilis i el van traslladar immediatament a la clínica palmesana de Son Dureta, on va ser atés. La gravetat de la ferida, però, va fer vans tots els intents per reanimar-lo i cap a les dotze i mitja va certificar-se la seva mort.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.