cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Un grup de veïns afectats per la fàbrica de ciment duran l'empresa als tribunals

Estan «cansats» de cercar solucions per via administrativa

Un total de 24 veïns de Binissalem i Lloseta que es consideren afectats per la fàbrica Valenciana de Cementos denunciaran l'empresa davant els tribunals. Els veïns asseguren que «estam cansats de cercar solucions per via administrativa». Per això, pretenen que ara sigui la justícia qui posi solució als problemes que, afirmen, els ocasiona la fàbrica. Per demostrar aquestes molèsties, el grup de veïns ha encarregat un informe tècnic en el qual els enginyers Andreu i Guillem Moyà analitzen els danys materials causats per la fàbrica de portland.

Entre les molèsties més comunes que en destaquen els tècnics hi figuren la incrustació de pols a les façanes de les cases, persianes, vehicles i motors. A més, «molts veïns», assegura Moyà, «s'han vist obligats a folrar les cases de pedra i suro per tal d'aïllar-les del renou. Al nostre informe no avaluam els trastorns psicològics que pot arribar a ocasionar l'alteració dels cicles de son. No obstant això, una de les propostes que hi feim és que s'analitzin també els danys físics i psicològics que els pot arribar a ocasionar el renou emès per la fàbrica».

«El que volem és que tots aquests problemes se solucionin. No volem doblers», diu el portaveu del grup de veïns i membre del Grup d'Amics per a la Defensa del Medi Ambient del Raiguer (GADMA), Bernat Fiol. Fiol protesta per la «passivitat de l'administració enfront del problema». «Hem acudit a l'Ajuntament de Binissalem, al de Lloseta i també vàrem parlar, fins i tot, amb el vicepresident, Pere Sampol. Però ningú no ha fet res».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.