algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Antich insta Rodrigo Rato a finançar les inversions elèctriques de les Balears

Li envia una segona carta per concretar una reunió, ja que la primera no té resposta

96738
Antich va visitar ahir les instal·lacions de Gesa a Son Reus. | C.Viera.

El president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, va remetre ahir mateix una segona carta al ministre d'Economia, Rodrigo Rato, per sol·licitar-li una reunió sobre qüestions energètiques de la nostra Comunitat i per recordar-li l'obligació que té el Govern central, tal com estableix la Llei reguladora del sector elèctric (de 1997), de desenvolupar un reglament de les activitats elèctriques a les zones insulars per equiparar-les a les peninsulars.

L'Executiu autonòmic ja va enviar una primer carta el passat mes de juny, en plena crisi d'avaries de Gesa, però, de moment, no ha rebut cap resposta. En diverses matèries de vital importància per al benestar de les Illes, Antich s'està aferrant a la reunió que mantingué el passat juliol amb el president del Govern central, José María Aznar, per exigir als diferents ministres una solució a alguns dels principals problemes que pateix l'Arxipèlag, com per exemple l'aigua i l'energia. Així mateix, Antich destaca «l'interès d'Aznar en la solució d'aquestes situacions».

Antich, en la seva carta a Rato, recorda que, sense un reglament específic per a les zones insulars, es desconeixen les inversions públiques, estatals i europees, en nova potència elèctrica a les quals tenen dret les Balears per la seva condició de regió extrapeninsular. El president també incideix en la confusió derivada de la prohibició a Endesa, de la qual Gesa n'és una filial, d'incrementar la potència instal·lada, ja que en l'actual legislació no queda clar si aquesta limitació afecta també les zones insulars, «la qual cosa crea incertesa sobre les futures inversions en producció elèctrica a les Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.