algo de nubes
  • Màx: 32°
  • Mín: 24°
31°

Turisme amplia el termini per legalitzar els habitatges de vacances fins l'octubre

Dels 2.024 expedients de regularització a Mallorca, 703 estan pendents d'autorització

La directora general d'Ordenació Turística, Josefina Casals, anuncià ahir que perllongarà el termini per presentar la documentació necessària per legalitzar els habitatges de vacances de Mallorca fins el 31 d'octubre. Un cop finalitzada l'anterior pròrroga, el passat 30 de juny, la Conselleria de Turisme acumula 2.024 expedients de regularització d'aquest tipus de llars. D'aquest total, s'han legalitzat 1.321 (el 65%), mentre que els 703 casos restants estan pendents d'autorització.

Casals explicà que la nova ampliació per presentar documentació «és fruit de la petició dels propietaris del habitatges de vacances, ja que tenen grans problemes per obtenir la cèl·lula d'habitabilitat "requisit imprescindible perquè aquestes cases unifamiliars obtenguin la categoria de llar vacacional", que atorga el Consell Insular de Mallorca, a causa del considerable embús administratiu».

Altrament, el conseller de Turisme, Celestí Alomar, acompanyat per tot el seu equip de treball, féu ahir un balanç del seu primer any de gestió. Alomar reconegué que la Llei General de Turisme (LGT) és el «gran repte no assolit» per la seva Conselleria. A més, apuntà que l'esborrany per reformar l'LGT està enllestit, però la seva discussió amb el sector hoteler s'ajornarà fins «setembre o octubre», una vegada es «tranquil·litzin les relacions» amb el ram, després de l'enfrontament de l'Executiu amb els empresaris per implantar l'ecoimpost, davant l'oposició frontal dels hotelers.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.