nubes dispersas
  • Màx: 18.27°
  • Mín: 13.93°
18°

La comarca de Llevant reclama més i millor atenció sanitària a l'Insalud

Els regidors del PSOE acordaren una proposta que ara faran arribar als seus ajuntaments

La comarca del Llevant compta amb mancances sanitàries tan greus que, fins i tot, s'ha arribat a posar en perill la vida de més de dos malalts o accidentats. Per aquest motiu, els regidors del PSOE amb representació dins l'equip de govern dels cinc municipis que integren el Llevant de Mallorca, això és, Artà, Capdepera, Son Servera, Sant Llorenç i Manacor han decidit actuar.

Tots plegats reivindicaran un seguit de propostes a l'Insalud perquè millori el servei sanitari de la comarca. Abans, però, faran arribar les reivindicacions als seus ajuntament per comptar amb el suport de tota l'Administració i també de la Conselleria de Sanitat.

Així reclamen una revisió urgent del mapa sanitari perquè es tenguin en compte no només les cartilles sanitàries dels residents censats en el terme municipal sinó també les de la població immigrant que cada cop és més elevada.

És per aquest motiu que consideren de primera necessitat l'obertura d'un PAC (Punt d'Atenció Continuada) a Capdepera. «La Policia Local disposa d'un estudi que posa de manifest que les ambulàncies sempre arriben 50 minuts després d'haver-les cridat i en alguns casos, com quan tinguérem una nina accidentada a una piscina de Cala Rajada, ni tan sols arriben. Llavors va haver de ser la Policia Local la que s'encarregà de traslladar el ferit», assenyalà al respecte la regidora del PSOE de Capdepera Laura Abril. Per aquest motiu, també reclamen que incrementin el nombre d'ambulàncies.

A més, a la proposta, que el PSOE fa comptes passar pel ple de cada un dels municipis, es demana que es modifiquin els horaris dels metges de capçalera de Sant Llorenç i Son Servera que ara només passen visita pels matins. «Consideram que s'hauria de passar consulta tot el dia», afegí al respecte el regidor del PSOE de Manacor Paco Acuña, qui també assistí a la reunió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.