cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

La restauració del campanar s'inicia, a la fi, amb més de dos anys de retard

Les obres costen prop de 30 milions i s'allargaran més de nou mesos

Amb més de dos anys de retard sobre les previsions inicials s'ha encetat, a la fi, la restauració del campanar de l'església parroquial. Durant els dos darrers dies s'han anat muntant uns grans bastiments metàl·lics voltant el campanar, que s'utilitzaran pels picapedrers per procedir després a les feines de rehabilitació.

La tasca es concentrarà a la part alta de la torre, que es troba molt malmesa a causa del fort desgast que ha patit durant anys la pedra de marès que s'utilitzà en la seva construcció. El mal del campanar s'ha atribuït a l'escassa qualitat del marès que s'emprà per acabar-lo. L'obra s'encetà a principis del segle XVIII i no es finalitzà fins el 1864, juntament amb la resta de l'església.

De fet, les obres consistiran a substituir totes i cadascuna de les peces deteriorades del campanar. També s'haurà de revisar si hi ha mals de caire estructural, tot i que en principi no ho sembla. A l'interior del campanar es repararà tota l'estructura de fusta que sustenta les campanes, i es col·locarà un nou parallamps. Per realitzar aquestes operacions s'han contractat els serveis d'una empresa especialitzada en feines de restauració.

En principi, es preveu que els picapedrers hi comencin a fer feina dins del mes de maig i que les obres es perllonguin fins a principis de l'any vinent. El pressupost de les obres pujarà a uns 30 milions de pessetes, dels quals 21 corresponen a les feines de picapedrer. Per finançar l'obra es disposa de dues subvencions de 14 i 5'5 milions procedents, respectivament, del Govern balear i de l'Ajuntament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.