cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
24°

L'Audiència de Palma dictamina que el cas Formentera ha de tornar a Eivissa

Estima el recurs del fiscal que creu que si hi ha delicte s'hauria produït a les Balears

L'Audiència Provincial de Palma ha resolt que la investigació judicial per l'anomenat cas Formentera sigui desenvolupada pel jutjat d'Eivissa i, per tant, admet el recurs presentat pel fiscal contra l'acte del jutge instructor, que pretenia que l'Audiència Nacional fos l'encarregada de les investigacions. El fiscal argumentà en el seu recurs que si s'havia comès alguna mena de delicte només afectava l'àmbit de la Comunitat Autònoma i, per tant, el jutjat d'instrucció era competent per continuar amb l'assumpte.

El cas Formentera sorgí després de les passades eleccions autonòmiques i locals del 13 de juny de 1999, quan es varen inscriure al cens de la pitiüsa menor 74 emigrants argentins que no tenien cap tipus de vinculació amb l'illa. El jutge instructor d'Eivissa volia inhibir-se'n, mitjançant un acte, en favor de l'Audiència Nacional, perquè considerava que en el supòsit que s'hagués comès un delicte s'hauria produït a Argentina, concretament a Santa Fe, en el terme de Rosario. Partint d'aquesta premissa, el magistrat va entendre que la competència no era seva, sinó de l'Audiència Nacional.

Per la seva part, el fiscal, Antoni Torres, considerà que el suposat frau electoral només afectava l'àmbit de la Comunitat Autònoma i, per això, havia de ser investigat des d'Eivissa per tal d'esbrinar l'existència o no de delictes. Malgrat això, fons judicials indicaren que el cas pot acabar en mans del Tribunal Suprem si algun partit polític, com ara el PSIB-PSOE o la Coordinadora d'Organitzacions Progressistes (COP), es persona al procés judicial, com ja han anunciat les dues formacions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.