cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.5°

El Parlament aprova a Eivissa una moratòria sobre els camps de golf

Els parlamentaris celebren per primera vegada una sessió fora de Mallorca

El Parlament aprovà ahir la Llei de Moratòria de construcció i ampliació del camps de golf a les Pitiüses després de conèixer el dictamen de la Comissió d'Ordenació Territorial. La discussió política va enfrontar el PP amb la resta de grups progressistes de la Cambra autonòmica. El diputat del PP Pere Palau va insistir que la nova moratòria és discriminatòria per a les Pitiüses perquè "va dir" «no afavoreix l'arribada de turistes de qualitat», i qualificà de «radicals» les postures dels governants del Pacte Progressista.

La resta de grups secundaren la iniciativa presentada pel Consell Insular. Aquests grups consideren que la moratòria és positiva per garantir la conservació ambiental d'unes illes que "segons destacaren els partits progressistes" «han estat molt explotades al llarg dels darrers anys».

Durant la sessió, es van tractar altres temes d'interès, especialment per a Eivissa i Formentera, ja que l'únic punt que feia referència a l'hospital d'Inca va caure de l'ordre del dia previst inicialment. Tampoc no es va debatre l'esmena a la totalitat relativa als habitatges turístics de vacances.

D'altra banda, els grups parlamentaris van arribar a un acord per aprovar una esmena transaccional presentada pel diputat del grup mixt Santiago Ferrer, i que fa referència a la creació d'una comissió mixta que estudiï la construcció d'un hospital a l'illa de Formentera. Segons es destaca en el text aprovat, el finançament d'aquest centre haurà de ser a càrrec del Govern central.

Abans de començar la sessió, on es varen tractar també altres temes, com ara la prevenció dels incendis o la desestacionalització turística a les Pitiüses, varen jurar el seu càrrec dos nous diputats del grup popular, en concret, Francesc Fiol i l'eivissenc Josep Joan Cardona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.