nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
26°

El Pla Mirall a la zona de la Seu inclourà prospeccions arqueològiques

En uns mesos comencen les excavacions a l'exterior del temple

Les obres del Pla Mirall que es faran enguany en els carrers de la Seu, consistents en la renovació de tot el paviment que envolta la catedral i de les canonades, inclouran prospeccions arqueològiques, segons un acord al qual ha arribat aquests dies Cort amb el Bisbat i els canonges de la Seu.

També s'ha arribat a un acord perquè la solera de formigó del nou paviment de pedra no toqui les parets de la Seu, segons va declarar ahir a aquest diari Jeroni Saiz, gerent del Pla Mirall centre. Tant Patrimoni com el Bisbat veien amb preocupació el fet d'aferrar el nou paviment a la Seu, i que això n'afectàs l'estructura. Saiz insistí que el projecte es modificaria.

Pel que fa als reconeixements arqueològics, començaran en qüestió de mesos, ja que les obres del Pla Mirall, que tenen un pressupost de 150 milions, és previst que s'iniciïn després de l'estiu, i abans s'han de fer les prospeccions.

Les prospeccions es faran al carrer de Sant Bernat, a la porta principal, davant l'Almudaina, i possiblement també a la plaça d'Almoina. No obstant això, aquestes prospeccions arqueològiques no solucionaran del tot l'objectiu del Pla Director de la Seu, que comtempla excavacions de profunditat per tot l'exterior de la Seu.

En aquest sentit, Saiz va dir que a l'Ajuntament «no li suposarà cap cost afegit el fet que quan es facin prospeccions de reconeixement de les nostres conduccions, es facin també prospeccions arqueològiques. En canvi, Saiz va dir que l'Ajuntament de Palma «el que no podria fer era assumir un projecte d'exacavació de més profunditat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.