Els partits progressistes han reforçat la idea de govern de coalició a través del creuament de directors generals en quasi totes les conselleries. D'aquesta manera poden intentar prevenir el risc que les diverses àrees funcionin com a compartiments-estancs. El president Antich ha insistit molt en aquesta idea: «Som un Govern plural, però unitari en l'acció».
Una altra característica del nou Executiu és l'esforç que han realitzat totes les organitzacions signatàries del Pacte de Progrés per trobar persones amb un alt nivell de qualificació professional per acarar els reptes que s'han plantejat. Aquest Executiu sap que no li basta amb complir; és conscient que ho ha de fer molt bé. L'organigrama i les persones escollides per omplir-lo volen deixar clar que el Pacte vol durar els quatre anys de la legislatura.
Tornant a l'entrecreuament de càrrecs a les conselleries, la d'Educació i Cultura (PSM) té dos directors generals proposats pel PSIB-PSOE; la de Treball i Benestar Social (Esquerra Unida) dóna entrada a socialistes i a ecologistes; la de Medi Ambient (Els Verds) també comptarà amb la col·laboració del PSIB i d'EU; el Gabinet de Presidència incorpora dos independents amb sensibilitat nacionalista, Pere Fullana i Neus Picó. D'altres conselleries, en principi, s'han «blindat» per a un sol partit, com és el cas de la d'Agricultura (PSM) o la de Turisme (PSOE).
També és notable l'aportació de càrrecs que fan Menorca i les Pitiüses als diversos nivells de la nova administració de progrés. Queden, però, per tancar alguns nomenaments en el segon esgraó de l'organigrama del Govern. Són responsabilitats que corresponen bàsicament a Esquerra i a Els Verds, que encara no han acabat la tasca de selecció de les persones adequades. Però també hi ha vacants del PSM i del PSIB. Dimarts que ve el Consell de Govern es reunirà per donar el vistiplau als nomenaments que manquen.