algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

L'arribada del rei obliga a accelerar la presa de possessió d'Antich

Part de la cerimònia s'avança quatre hores perquè pugui rebre Joan Carles

101536
Matas, l'any passat, rebent el Rei a son Sant Joan.

L'arribada avui a Mallorca del rei Joan Carles i la reina Sofia, prevista per a les 4.30 del capvespre a la Base Militar de Son Sant Joan, ha accelerat unes hores la presa de possessió del càrrec del president de la Comunitat Autònoma per part de Francesc Antich. En un principi era previst que Antich prengués possessió com a titular del nou Executiu autonòmic a les 7.00 de l'horabaixa, en un acte multitudinari obert a tota la societat balear. Però, el problema de protocol que es creava a partir d'aquesta situació ha avançat l'acte.

A les 4.30 del capvespre Antich encara no serira el president del Govern perquè malgrat que ja està investit encara no hauria promès o jurat el seu càrrec. Aleshores, havia d'anar a rebre els reis el president en funcions, Jaume Matas, i s'hauria creat una situació com a mínim «estranya». Amb aquesta solució d'avançar la presa de possessió, serà el president Antich qui doni la benvinguda als monarques per tal que comencin les seves tradicionals vacacions estiuenques a l'Illa.

D'aquesta manera, a més d'Antich, aniran a la Base Militar de Son Sant Joan les primeres autoritats de Balears, com ara el president del Parlament, Antoni Diéguez; la delegada del Govern central a Balears, Catalina Cirer; a més dels responsables militars, de l'Administració de Justícia, Policia i Guàrdia Civil, entre altres.

Fonts socialistes afirmaren que l'avançament de l'acte de possessió s'acordà ahir a les 2.00 del capvespre després d'una reunió mantinguda a instàncies del Govern sortint entre Damià Cànoves amb els caps de protocol del Parlament, del Govern i el secretari general tècnic de Presidència. «No hi ha hagut cap imposició de ningú», indicaren.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.