algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
20°

Batalla administrativa entre l'equip de govern i el secretari per les oposicions

Arbona i Socias acusen el secretari de desobeir i no signar el decret d'ajornament

L'ordre que el batle Joan Arbona donà a la Policia Local perquè impedís el pas dels opositors i del tribunal a la biblioteca pública on, dilluns, havien de començar les proves selectives per cobrir les places vacants a la plantilla municipal, té segons el batle la justificació en l'acord polític al qual arribaren el mes de maig tots el membres de l'equip de govern, en absència del regidor de personal, Miquel Nadal i que es féu públic mitjançant un decret de la batlia de data 18 de maig del 99.

Així ho asseguraren ahir horabaixa Joan Arbona i l'exbatle i membre del pacte Ramon Socias, conjuntament, davant els mitjans de comunicació. Segons els dos mandataris, la raó per l'ajornament de les oposicions era que aquestes coincidien en el moment que la corporació es trobaria en funcions i seguint l'exemple d'altres municipis de Mallorca i del mateix Consell Insular.

El problema sorgí des del moment en què el secretari de la corporació, Manuel Pérez Ramos, es negà "segons Joan Arbona i Ramon Socias" a donar fe del decret sense que en cas moment fes tampoc una advertència de la seva possible il·legalitat. És per això que arribat el moment de les proves el batle les ha volgudes impedir mitjançant una ordre de tancament dels locals on s'havien d'efectuar, la qual cosa ha fet que els opositors que dilluns i ahir es presentaren es trobassin sense poder entrar igualment com el tribunal, que requerí un notari que aixecàs acta d'aquest fet.

El batle en funcions i l'exbatle coincidiren ahir a afirmar que «el secretari ha mantingut amb aquest tema una posició d'enfrontament i desobediència amb els acords de l'equip de govern, per la qual cosa estudiarem si hi ha bases per prendre mesures disciplinàries». Joan Arbona assegura endemés que ell mai no ha autoritzat la realització de les proves «entre altres coses perquè el batle és el president del tribunal i no he delegat en ningú aquesta presidència».

A més, informà que divendres passat ordenà al secretari que avisàs els membres del tribunal que no tendrien lloc les proves i alguns d'ells, entre altres el mateix regidor de personal Miquel Nadal, es negaren a signar l'acusament de rebut. També resultà impossible que cap funcionari proporcionàs la llista de persones inscrites a les quals s'hauria pogut avisar per telegrama que les proves no es durien a terme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.