algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
20°

Una via de ronda voltarà el poble per enllaçar la carretera de Sineu amb Sencelles

L'Ajuntament ha acordat la suspensió de llicències a tot el sòl rústic

Les Normes Subsidiàries, aprovades inicialment per l'Ajuntament de Costitx, contemplen l'obertura d'un vial que connectarà la carretera de Sineu amb la de Sencelles.

«La futura via permetrà descongestionar el trànsit que discorre pel centre del cas urbà», segons assenyalà ahir, Joan Horrach, el primer tinent de batle de Costitx. Horrach també apuntà que l'Ajuntament ha acordat suspendre llicències a les àrees de territori del municipi que queden afectades per les modificacions que contempla el nou planejament. De fet, la suspensió afectarà tota la zona rústica.

Horrach explicà ahir que les normes que s'han aprovades inicialment fixen en dues quarterades la superfície mínima per poder edificar en sòl rústic. Ara, al poble de Costitx la construcció en rústic es podia fer en una quarterada, segons concretà Horrach.

Així mateix, el primer tinent de batle explicà que les zones de pinar i també les finques de gran extensió, que n'hi deu haver unes cinc dins el municipi, han estat qualificades com a zones d'interès paisatgístic. «Per evitar possibles parcel·lacions», afegí Horrach. Igualment, la nova normativa urbanística recull les Àrees Naturals d'Especial Interès (ANEI) que ja estaven contemplades a la llei del Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.