algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.93°
19°

Foment ampliarà les rotondes més conflictives de l'entrada de Palma

Crearà tres carrils interiors o vials exteriors de connexió entre carreteres

La Conselleria de Foment es disposa a donar solució a dos dels punts més conflictius del trànsit de Palma: les rotondes de les carreteres de Valldemossa i Sóller, unides entre elles.

Les actuacions en aquests dos indrets s'emmarquen en una època en què la ciutat presenta importants conflictes de circulació a causa de les obres que es realitzen a l'interior del centre urbà i als accessos (reasfaltatge de l'autopista de l'Arenal i la via de cintura), i de les afluències massives de vehicles en moments puntuals, que poden ser encara majors durant les festes de Nadal.

Fernando Moscardó, cap del Departament de Carreteres de la Conselleria de Foment, ha explicat a Diari de Balears que «per solucionar la congestió d'aquesta rotonda tenim pensades dues opcions, sense haver destriat encara quina serà la més adient. D'una banda, ens plantejam la creació d'un tercer carril dins la mateixa rotonda, la qual cosa suposaria una ampliació considerable de la calçada. D'aquesta manera, seria la primera de Mallorca amb tres canals de circulació».

Moscardó indica que «la segona opció consistiria a, mantenint els dos carrils actuals, crear els anomenats carrils 0, és a dir, petites vies exteriors que permetrien passar d'una carretera a la veïna sense necessitat d'incorporar-se a la rotonda. Per posar un exemple, un vehicle procedent de Palma podria introduir-se en el polígon prescindint del pas obligat per la rotonda. L'ús dels carrils 0 només seria recomanable per canviar a la via més propera».

D'altra banda, Foment començarà aquesta mateixa setmana, segons va anunciar Moscardó, la construcció d'un carril 0 d'uns 80 metres de llargària que enllaçarà la carretera de Valldemossa, en sentit cap a Palma i abans d'arribar a la rotonda, amb el camí dels Reis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.