cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 18°
18°

Munar i Pons són reprovats pel ple del CIM per l'alerta sobre brots xenòfobs

La moció presentada pel PP fou aprovada amb el suport d'Esquerra Unida

El ple del Consell de Mallorca va reprovar ahir les declaracions realitzades per la presidenta d'aquesta institució, Maria Antònia Munar, i el president de la Comissió de Benestar Social, Damià Pons, sobre els brots xenòfobs que pot provocar la massiva arribada de treballadors immigrants arran del pla Mirall.

La moció de reprovació presentada pel grup popular va estar a punt de ser retirada, però finalment no només no va ser així sinó que fins i tot va rebre el suport d'Esquerra Unida davant la ratificació que feren Pons, sobretot, i Munar de l'advertiment que realitzaren el passat 30 de novembre. Declaracions que qualifiquen d'«irresponsables i poc serioses».

Damià Pons catalogà de «fantasmada» la moció defensada per la popular Margalida Ferrando, va reiterar que el pla Mirall s'ha fet amb una finalitat electoralista i en el moment menys apropiat i va insistir que no renunciarà a alertar sobre els problemes que pot provocar l'arribada de tanta mà d'obra immigrant sense polítiques d'integració en una societat mallorquina «que no ha estat educada per la tolerància». Pons volgué deixar clar, en tot cas, que el que es recrimina al govern Matas no és que permeti l'arribada d'immigrants, sinó com s'ha fet i sense els necessaris mecanismes d'integració. Acusà l'Executiu de «pispa, pocavergonya» i de boicotejar el CIM.

Per la seva banda, Munar manifestà que «és fàcil treure de context frases» i que les declaracions no varen ser desafortunes sinó una constatació de la realitat.

Des del PP i EU no es criticà la gestió del Consell en matèria d'immigració, encara que s'insistí en la «confusió» de les declaracions i el «subconscient» de culpabilitzar els immigrants que s'hi amaga.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.