algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Una delegació balear viatjà ahir a Algèria per ajudar els saharaians

Una delegació balear es va desplaçar ahir als campaments de refugiats saharaians, situats a la regió algeriana de Tindouf, amb motiu de la visita del secretari general de la ONU, Kofi Annan. L'expedició balear està composta per la senadora eivissenca, Pilar Costa; el diputat del Parlament balear Avel·lí Casasnoves; el president de l'Associació del Poble Saharaià a Eivissa, José María Costa; i el president del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, Sebastià Cerdà.

El motiu d'aquest viatge, al qual també acudiran quaranta representants d'institucions espanyoles, és demostrar davant Annan el suport existent cap a la causa saharaiana.

La visita d'Annan, emmarcada en la seva gira pels països del Magrib, estava prevista per a mitjans de mes, però va ser suspesa a causa de la crisi de l'Iraq.

La delegació de les Balears tenia previst romandre 24 hores en els campaments de Tindouf, coincidint amb la visita de Kofi Annan. Avui tenen previst tornar a Espanya.

Anan pretén aconseguir un acord que permeti establir el cens definitiu de votants al referèndum d'autodeterminació de l'antiga colònia espanyola, que en un principi havia de celebrar-se dia 7 de desembre, però que, per motius de falta d'enteniment entre les parts, ha hagut de ser ajornat fins d'aquí a un any, com a mínim.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.