algo de nubes
  • Màx: 16.71°
  • Mín: 7.61°
16°

Eufòria a la ciutat per l'hospital comarcal

Els veïns troben que ara que ja hi ha els doblers els polítics no s'han de dormir damunt la palla

A Inca es respirava ahir un ambient d'eufòria i alegria. La notícia donada pel Govern que el tan desitjat hospital comarcal a la fi serà una realitat d'aquí a quatre anys va caure com una autèntica bomba a la ciutat.

Tant al carrer com als cafès i comerços, l'hospital era en boca de tothom i el principal tema de conversa. D'opinions, acudits i comentaris, n'hi havia per a tots els gusts. Si bé unànimement tothom estava d'acord que l'hospital ja hauria d'estar construït, n'hi ha molts que dubten encara de la paraula dels polítics i del conveni sanitari firmat a Palma.

Això sí, la vertadera estrella ahir era el batle, Pere Rotger, del qual molts en varen elogiar la gestió i el gran compromís que va agafar en la reivindicació i al qual atorguen bona part del mèrit d'haver aconseguit l'hospital. El paper realitzat per la Plataforma Prohospital, segons els comentaris de la gent del carrer, ha quedat més en un segon plànol respecte de la figura de Rotger.

La gent de més edat va ser la que més es va manifestar en aquest sentit, sobretot pel fet que ja fa molts anys que els dirigents xerren de la necessitat de l'hospital sense que fins ara haguessin aconseguit res.

Joan Bennassar va explicar que «l'hospital no només és bo per a Inca sinó també per als pobles del voltant, que no hauran d'anar a Palma. Ara, encara hem de veure quin temps estarem a poder-lo emprar».

Josefa Quintero no és inquera però ja fa 28 anys que hi viu, i considera que «una ciutat amb la importància que té Inca havia de tenir l'hospital».

També Antònia Gual va insistir que hem de donar un 10 als polítics per haver pres a la fi aquesta decisió».
Així mateix, Kiko Oliva va dir que estava molt content per la construcció de l'hospital i expressà que «com més serveis públics tengui la comarca i la ciutat, molt millor».

Pedro Redondo va apuntar que «la construcció del nou hospital suposa un gran avanç per a tota la zona nord de Mallorca, que disposarà d'un servei de sanitat pública molt més eficient».

Redondo ha esmentat que «fins ara, gairebé t'obligaven a fer-te una assegurança privada per tenir una atenció de qualitat. L'hospital d'Inca hauria d'haver-se fet abans que el de Manacor».

Andreu Duran creu que «un hospital millorarà molt la qualitat de vida dels ciutadans de la comarca. És ben necessari que el facin, amb els imposts que pagam. Tot i això, creu que «els polítics no poden badar ni un moment perquè encara falta per veure l'hospital fet».

Dues jovenetes estudiants, Aina Maria Llull d'Inca, i Esperança Serra, de Muro, varen dir que «tenir l'hospital a Inca és molt bo perquè així la gent dels pobles tindrà els metges més a prop i es podrà curar abans». Però no només els ciutadans d'Inca es felicitaven ahir per tan bona notícia. Gent d'altres pobles de la comarca va expressar la seva alegria perquè a la fi s'hagi aprovat el nou centre hospitalari.

Catalina Amengual d'Alaró troba que «fins ara molts dels pobles de la comarca ho tenien malament per tenir una bona assistència mèdica, sobretot en casos d'extrema emergència o també a l'hora de disposar d'especialistes. És per aquest motiu». «Hi ha molta de diferència de tenir un hospital a 10 minuts de casa a tenir-lo a quasi mitja hora», va afegir Amengual.

Catalina Mas, de Maria de la Salut, també era d'aquest parer i deia que l'hospital era tan necessari com el pa». També va dir que feia molts d'anys que en sentia xerrar però ja creia que no ho arribaria a veure».

Els veïns de Maria estaven coberts fins ara per l'hospital de Manacor, si bé quan entri en funcionament el d'Inca hi passaran a dependre. Catalina Mas va dir «tenir-lo a Inca és molt més pràctic per a nosaltres».

D'altra banda, des d'Esquerra Unida d'Inca es defensa que la Plataforma Prohospital ha de mantenir la convocatòria de la gran manifestació «mentre els ciutadans de la comarca no veiem damunt el paper el compromís del Govern central».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.