algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Cotino afirma que la lluita policíaca contra ETA continuarà tot i la treva

Seixanta països participen a Palma en un congrés sobre terrorisme internacional

El director general del Cos Nacional de Policia, Joan Cotino, afirmà ahir a la jornada inagural del XIII Col·loqui Internacional sobre Terrorisme i Xarxes de Suport, realitzat a Palma, que les forces de seguretat han de continuar les detencions de terroristes tot i la recent treva d'ETA. Cotino explicà que «l'obligació de la Policia és la de treballar constantment per perseguir qualsevol tipus de crim», en referència a les intencions de continuar les investigacions antiterroristes, «perquè existim per fer complir les lleis i per detenir qui hagi estat implicat en un atemptat o acte terrorista».

Els representants de 60 dels 177 països que pertanyen a l'àmbit de la Interpol han arribat a Palma per participar en una reunió anual que tindrà lloc al Poble Espanyol durant tres dies i que organitza aquest organisme policíac internacional amb la col·laboració de la Direcció general de Policia. Cal ressaltar que aquesta és la primera vegada que es realitza fora de la seu de la Secretaria general d'Interpol a Lió (França).

Si ahir es comptà amb la presència de Joan Cotino, per avui migdia és prevista la presència del ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, i del fiscal en cap de l'Audiència Nacional, Eduardo Fungairiño.

Col·laboració

L'acte d'obertura fou presidit ahir dematí pel president de la Comunitat, Jaume Matas, així com per les primeres autoritats polítiques, judicials i militars. Després del discurs de Joan Cotino, en el qual es referí a la important col·laboració existent entre Espanya i països com França i Mèxic en la lluita contra ETA, el representant de la Secretaria General d'Interpol explicà als presents que s'ha triat la ciutat de Palma per «la seguretat i el clima que ofereix». En acabar l'acte, Jaume Matas rebé la medalla d'honor de la Interpol, que el president de la Comunitat va fer extensiva a tots aquells que han treballat perquè aquest col·loqui s'hagi realitzat a les Illes. Matas indicà que aquest congrés «arriba en un moment crucial per a Espanya» i tingué paraules de record per a les víctimes del terrorisme.

Durant la jornada d'ahir es realitzaren sis ponències que tractaven de diferents aspectes relacionats amb la lluita antiterrorista. Dos representants de l'FBI explicaren els detalls de la investigació per aclarir els atemptats contra les ambaixades americanes a Kenya i Tanzània. Per la seva banda, en una ponència del Regne Unit es donaren a conèixer els avanços que s'han efectuat als darrers temps en la legislació antiterrorista després dels darrers esdeveniments que han tingut lloc en aquell país. Tan sols les delegacions dels països participants pogueren escoltar el contingut complet d'aquests discursos per motius de seguretat.

L'objectiu d'aquest XIII Col·loqui sobre terrorisme internacional i xarxes de suport és el «de donar l'oportunitat als policies de tot el món perquè coneguin els mètodes que s'utilitzen en els altres països pel que fa a la lluita contra el terrorisme», segons assenyalà el representant de la Secretaria General d'Interpol, Miguel Chamorro.

Ja a l'horabaixa els participants en el congrés foren rebuts al castell de Bellver per representants de l'Ajuntament de Palma enmig d'unes grans mesures de seguretat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.