nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.37°
11°

Els mestres concertats que perdin la plaça tenen la recol·locació garantida

Així queda estipulat en un acord signat pels sindicats, el Govern i la Patronal

Després d'una llarga reivindicació per part dels sindicats, dilluns es va signar un primer acord autonòmic, entre la Conselleria d'Educació, la patronal i els mateixos sindicats, referent a la recol·locació d'aquells professors de l'ensenyament privat concertat que hagin perdut la plaça a causa de la crisi del seu centre docent. És a dir, no per motius laborals, sinó perquè ha desaparegut la seva aula o perquè s'ha tancat definitivament el centre on feien feina. De fet, l'acord és conegut en els àmbits educatius com «l'acord de centres en crisi».

Aquest acord afecta enguany vuit professors, sis dels quals ja estan col·locats en un altre centre docent. Els altres dos no han estat encara recol·locats, l'un perquè té 63 anys i s'acollirà a la jubilació anticipada i l'altre perquè era un mestre de taller sense títol, per la qual cosa no està afectat per aquest acord. De qualsevol manera, se cerquen solucions a aquests casos.

Fins ara, aquest tipus d'accions laborals s'acordaven en el territori MEC, des de Madrid, la qual cosa feia més complicada la recol·locació per una manca de sensibilitat i de desconeixement del sector educatiu de cada comunitat. Per aquest motiu, segons va explicar la representant de l'educació concertada del sindicat STEI, Neus Santaner, l'acord signat dilluns és cabdal per a la millora de la situació laboral del professorat concertat, des de la perspectiva de l'estabilitat professional.

La reivindicació d'aquesta signatura va començar l'any 86 i no s'havia aconseguit cap acord entre Govern, sindicats i patronal fins ara. Es tracta d'una reivindicació conjunta de tots els sindicats representatius del sector de l'Educació Concertada.

Pocs afectats

La importància d'aquest acord pot semblar relativa si es té en compte que només ha afectat vuit professors a les Balears. Neus Santaner va explicar que això és normal a les Illes, en contra del que passa en altres comunitats, perquè la baixada de la natalitat no s'ha notat tant a les Balears com a la resta de l'Estat.

D'altra banda, va indicar Santaner, les estructures dels centres docents concertats de les Illes estan en millor estat que en altres comunitats, i per tant el tancament de centres no és tan habitual.

Més professorat concertat

L'acord esmentat no és l'única novetat del sector concertat, que enguany ha gaudit, com l'ensenyament públic, d'un increment de les plantilles docents. A l'inici del curs tots els centres varen rebre, com a mínim, un professor més de plantilla a Primària pel que fa als recursos humans de l'any passat. En total, han estat 36 nous professors els que s'han incorporat als centres de les Balears. Ara, el sector encara haurà de lluitar per l'equiparació salarial, ja que de moment està previst que cobrin el 95% del sou dels de l'educació pública.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.