cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 22°
22°

De la Concha reitera al ministre Planas que la pesca d’arrossegament de les Balears no pot assumir noves restriccions

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha reiterat al ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, que el sector de la pesca d’arrossegament de les Balears no pot assumir noves restriccions, com planteja el reglament europeu que hauria d’entrar en vigor el 2022.

De la Concha, en el Consell Consultiu de Política Agrària i Pesquera celebrat per videoconferència, ha explicat al ministre Planas que la pesca d’arrossegament de les Balears ha reduït l’esforç pesquer en un 35%, en hores i flota. Segons De la Concha, la reducció del 40% fins al 2025 plantejada per Europa «no és assumible pel sector pesquer de les Balears». La consellera ha explicat que la GSA5, la zona a la qual pertanyen les Balears, compta amb 11 reserves marines i amb 34 barques d’arrossegament. Per tant, ha remarcat, que «es tracta d’una zona que s’ha de tractar de manera diferenciada, per la singularitat i la sostenibilitat de la pesca».

La consellera ha aprofitat també aquest Consell Consultiu per a tractar el tema de la sequera meteorològica que afecta les Balears, especialment Mallorca i Menorca. De la Concha ha explicat que la manca de pluges afecta els cultius de farratge, i obliga els ramaders a importar el menjar per al ramat. Això, ha explicat, «suposa una doble penalització pels ramaders, amb el sobrecost que implica per la insularitat». En aquest sentit, ha explicat al ministre Planas que el sector de la llet a les Balears és un dels afectats per la sequera i ha remarcat que sis vaqueries de Mallorca han obtingut recentment el certificat de benestar animal. «La conselleria dona les passes per aconseguir una major sobirania alimentària a les Balears i no ens podem permetre que es debilitin sectors com el de llet», ha remarcat.

Durant la reunió també han tractat el tema de les negociacions de la Política Agrària Comuna (PAC) per al període 2023-2027. També han parlat sobre la suspensió dels aranzels a productes agroalimentaris entre els Estats Units i la Unió Europea els pròxims cinc anys. Una notícia que la consellera ha rebut amb molta satisfacció, sobretot perquè a les Balears afectava sectors com el del formatge i el del vi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris