algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 23°
25°

Armengol anuncia el començament de la construcció de la Capsa de Música, «un dels projectes culturals més anhelats i emblemàtics»

Aquest dijous el Govern ha formalitzat el contracte de la construcció de la Capsa de Música, la futura seu de l'Orquestra Simfònica, en el Nou Llevant de Palma.

La futura seu de la Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears acollirà tant els assaigs com els concerts de l'Orquestra, a més d'esdeveniments culturals, amb el compromís de generar activitats per fomentar la participació de la gent del barri i dels grups musicals de la ciutat.

Francina Armengol s'ha pronunciat a les xarxes socials i ha assegurat que és «un dels projectes culturals més anhelats i emblemàtics de les Illes». També ha anunciat que les obres començaran en «prop d'un mes».

L'edifici de la Capsa de Música estarà situat al carrer de Brotad de Palma, en un solar cedit per l'Ajuntament de la ciutat. Comptarà amb tres blocs diferenciats: una nau central amb una sala principal per a les actuacions de l'orquestra, una nau lateral per a la zona d'assaig i estudi dels músics i camerinos, i una tercera nau en què hi haurà la zona d'administració i arxiu.

La construcció de la Capsa de Música suposarà per a l'Orquestra Simfònica disposar per fi d'una seu estable, adequada a la seva activitat diària, tant artística com administrativa i escènica.

Finançament

Pel que fa al finançament de l'obra, és el resultat de la col·laboració pública i privada. La nova seu, coneguda com la Capsa de Música, tenia un cost global de 10,5 milions d'euros, però en el procés d'adjudicació es va reduir fins als 7,5 milions d'euros. Del pressupost inicial previst, el Govern hi aporta 6 milions provinents dels fons recaptats amb l'Impost de Turisme Sostenible, dels quals 1 milió prové de l'anualitat del 2016 i els 5 milions restants de l'anualitat de l'any 2019. Cal destacar, però, que aquests 6 milions estan cofinançats al 50 per cent a través dels fons europeus FEDER i que, per tant, allò que aporta el Govern es reduirà a la meitat, amb un import global de 3 milions.

Per altra banda, 4 milions provenen de fons privats: 2 milions del conveni de col·laboració amb la Fundació Turística i Cultural de les Illes Balears (FUNDATUR) signat el 3 d'agost de 2018, mitjançant el qual FUNDATUR es comprometé amb la construcció de la nova seu de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears. Els altres 2 milions els aporta la Fundació Kühne, a través d'un conveni que se signà l'estiu passat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris