cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 21°
31°

El sector de la infermeria a les Pitiüses destaca les «carències històriques» del sistema sanitari i demanen una major inversió

Els professionals d'Infermeria de les Pitiüses han destacat les «carències històriques» del sistema sanitari i la necessitat «real» d'aconseguir objectius, entre ells, tenir major inversió en educació i la millora laboral del col·lectiu, així com més influència en llocs de presa de decisions i més ocasions de desenvolupament a tots els nivells.

En el Dia Internacional de la Infermeria, el col·lectiu ha assenyalat que ha estat un «any molt dur, d'aprenentatge per a tots», especialment per les infermeres i infermers que han estat a primera línia en tots els nivells assistencials, ha assenyalat la presidenta del Col·legi Oficial d'Infermeria a les Pitiüses, Mónica Yern.

Yern ha recordat l'esforç realitzat durant aquests mesos als centres de salut o residències i ha destacat el «compromís de lluita contra la malaltia i estar al costat de la població» i, sobretot, al costat de les persones més vulnerables i amb qui la Covid-19 ha estat més cruel.

Pel col·lectiu, la pandèmia ha evidenciat la importància dels infermers especialistes, destacant que el desenvolupament de les seves competències és el camí per donar a la població una cura i atenció de qualitat.

La responsable del COIBA a les Pitiüses ha assenyalat que «no som àngels, ni herois o heroïnes» i així, ha demanat a les autoritats que cuidin dels treballadors del sector, recordant les dificultats existents a les Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris