cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 21°
30°

Els treballadors dels informatius d'IB3 tornaran a fer vaga

Els treballadors dels informatius d'IB3 tornaran a fer vaga per protestar «contra els abusos» de la contracta i reclamar de nou la internalització.

El Comitè dels Informatius ha informat que les assemblees de treballadors han votat a favor de la convocatòria d'una nova jornada de vaga que serà comunicada pròximament. D'aquesta manera, s'ha encarregat al comitè d'empresa de Dalton Audiovisual que convoqui la vaga i les mobilitzacions.

Els treballadors justifiquen els nous aturs per la prohibició a la majoria de la plantilla de comunicar-se amb el personal propi d'IB3 o utilitzar els logos de la cadena.

També reclamen que l'increment salarial del 10 per cert per tot el personal s'apliqui en tots els conceptes de la nòmina o que les substitucions es duguin a terme sense incrementar la càrrega de feina del personal.

Els treballadors dels informatius de la cadena pública també demanen l'eliminació dels contractes que no arribin al 100 per cent d'hores cobertes per substituir a treballadors que si les fan i que les ofertes salarials als nous empleats no estiguin per davall dels mínims de cada categoria.

En aquesta línia, reclamen l'equiparació salarial de tot el personal amb contractes d'interinitat amb la persona substituïda, inclosos els interins subrogats.

Per altra banda, demanen que s'elimini la prohibició als periodistes de fer col·laboracions amb entitats o altres mitjans de comunicació que no suposen cap competència per IB3.

Segons han apuntat, la majoria d'aquestes reivindicacions ja varen ser objecte de la vaga del passat 30 d'abril.

Els treballadors dels informatius han reiterat la necessitat d'internalització i han defensat que tan sols acabant amb el sistema d'externalització s'aconseguiran millores laborals, es frenarà la fuga de talent i es garantiran uns serveis informatius públics i de qualitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris