algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
23°

El GOB demana que se cerqui i se sancioni els responsables de la contaminació del torrent de Cala Galdana

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha sol·licitat aquest dimecres que se cerqui i se sancioni a qui contamina el torrent de Cala Galdana i demana que s'abandoni la política de «desviar l'atenció» per a «no abordar el problema en el seu origen».

«Algú té per costum abocar al torrent sense miraments i és aquest algú a qui s'ha de cercar, obrir un expedient i sancionar-lo adequadament», han assenyalat els ecologistes.

Des de l'entitat han recordat que a finals del passat mes de novembre, el torrent va canviar «bruscament» cap a un aspecte blanquinós des de la part alta de la urbanització cap avall i un cas similar es va donar a principis de març d'enguany.

«No van ser petites filtracions, sinó grans abocaments en un moment en què no hi havia pràcticament activitat a la urbanització», han apuntat des del GOB. «O és la depuradora o és algú que té un sistema d'acumulació d'aigües residuals i un canal d'abocament directe al torrent», han afegit.

Així mateix, han destacat que no es tracta de fenòmens naturals i no vénen de la mar. «Són canvis dràstics a partir d'un determinat punt del torrent que està a més d'un quilòmetre de la platja», han manifestat.

En aquesta mateixa línia, han remarcat que, tant pel canvi de color com per la forta olor que desprenia el torrent en les dues ocasions, és «impossible» que cap responsable de la urbanització ho detectés.

Des de l'organització han recordat que la urbanització suma els termes municipals de Ciutadella i Ferreries i que la depuradora és gestionada pel Govern, de manera que, segons el GOB, tres administracions i molts propietaris particulars es troben constantment sobre el terreny.

«Ara que el turisme arriba a la cala, es torna a iniciar la cerimònia de la confusió per no voler abordar el problema real i es gasten diners per dragar el torrent i s'apunta com sempre a la posidònia», han lamentat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris