cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
28°

March fixa com a claus «la seguretat, la presencialitat i la millora d'atenció als alumnes amb més dificultats»

El conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March, ha establert com a claus del curs escolar 2021/2022, «la seguretat, la presencialitat i la millora d'atenció als alumnes amb més dificultats».


March ha destacat que els principals objectius que s'han tengut en compte per a organitzar el pròxim curs han estat la voluntat que les escoles siguin espais oberts, segurs i més pedagògics.


En concret, ha detallat, «s'ha treballat sobre tres eixos, per una banda, garantir que els centres continuïn sent entorns segurs i saludables, adaptant les mesures preventives per millorar aspectes pedagògics. Per altra banda, procurar la presencialitat completa a tots els nivells educatius. I per acabar, millorar l'atenció als alumnes amb més dificultats i als que s'ha vist més afectada des del punt de vista educatiu i socioemocional per la situació de la pandèmia».

March també ha destacat l'experiència que han obtingut tant els centres com la Conselleria després de gestionar un curs complet en convivència amb la pandèmia. Per aquest motiu, ha dement «serenitat i prudència a tots, especialment als polítics». «Crec que tant els centres com els tècnics de Salut i Educació ens hem guanyat un vot de confiança després d'un curs extremadament complicat com l'actual» ha remarcat.

En aquest sentit, el conseller ha manifestat que hi ha iniciatives del curs 2020/2021 que es mantindran durant el pròxim curs per la seva «utilitat pels centres». Es tracta del servei EduCOVID i del servei de substitucions exprés del professorat.

Pel que fa als docents, ha avançat que la previsió és que es mantengui bona part del professorat incrementat el curs passat. Encara que ha matisat que «en tot cas, la distribució serà diferent en funció dels protocols aprovats en relació amb els diversos nivells educatius».

El conseller ha volgut fer una menció exprés a la realitat de les ràtios «Tornar a les ràtios habituals a les Illes significa tornar a una situació que, en general, està per davall del que marca la llei».

Per altra banda, March ha explicat que «les Balears no ha deixat de crear places noves de què el Pacte va arribar al Govern. Així, el càlcul que es té fins maig de 2023 és que s'hauran creat a les Illes 9.600 places escolars noves».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris