cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
27°

El País Valencià reforça la protecció de la posidònia

La Conselleria de Transició Ecològica del País Valencià reforça la protecció dels prats de posidònia oceànica amb un decret que redueix les amenaces i regula i comptabilitza les activitats de conservació. El País Valencià pren com a model les Balears i reforça la protecció de la posidònia

La consellera valenciana de Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha presentat el decret en un acte a l'Oceanogràfic de València en el qual també han participat el director de Control i Gestió del centre, Francisco Torner, el batle de Xàbia, José Chulvi, el conseller de Medi Ambient i Territori de les Balears, Miquel Mir, i la secretària autonòmica d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón.

Mollà ha destacat que els prats de posidònia són «autèntics boscs mediterranis i extraordinaris aliats contra el canvi climàtic», ja que, entre altres beneficis, són captadores de CO2, bioindicadors de la bona qualitat de l'aigua, barrera natural enfront l'erosió i regressió de la costa i font de biodiversitat marina que serveix d'habitat a més de mil espècies de fauna i 400 plantes aquàtiques.

Per aquest motiu, ha anunciat que en els pròxims pressuposts es dedicarà una part a millorar la població de la posidònia i a la creació del Servei de Vigilància Marina que té, entre altres objectius, l'acompanyament, la divulgació i l'efecte dissuasiu de males pràctiques per vetllar per l'estat del fons marí i el seguiment de les espècies protegides.

El Govern de les Illes Balears ha participat en la presentació pel seu paper com a pioners en l'elaboració d'un marc de protecció aprovat en 2018. Miquel Mir ha agraït la invitació i ha celebrat el nou decret que «permetrà desplegar una aliança entre territoris per la conservació de la posidònia a la Mediterrània».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris