cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 23°
24°

Medi Ambient aposta per la bioseguretat i reforça la seva lluita contra les espècies invasores

El Consell de Govern ha autoritzat al conseller de Medi Ambient i Territori a exercir la competència en matèria d'autorització i disposició del cost corresponent a un expedient de transferència per un import de 982.620 euros a favor del Consorci per la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (Cofib) per executar els Projectes d'invasores, bioseguretat i canvi climàtic 2021-2024.

Segons ha explicat el portaveu del Govern, Iago Negueruela, l'objectiu dels projectes és desenvolupar mesures encaminades al control de l'entrada d'espècies invasores a les Balears, a través de la bioseguretat, a més de preveure i adaptar-se a situacions derivades de les conseqüències de l'emergència climàtica.

Entre les actuacions previstes, es contempla l'eliminació d'espècies invasores a zones humides per donar continuïtat a les tasques que s'han fet durant els darrers anys gràcies al Projecte Prats Nets d'Invasores, finançat a través de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS).
També es prevé l'erradicació de 'Carpobrotus' a Formentera, una passa més en el control d'espècies invasores i que és possible gràcies a les característiques que té l'illa. A més d'eliminar-la, es treballarà per restituir els hàbitats afectats per la planta.

Per altra banda, es potenciarà el control d'ofidis a Mallorca, amb accions que permetin augmentar el seguiment i control, així com la protecció d'espècies endèmiques com el ferreret.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris