cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
28°

La normativa de la Unió Europea pot deixar el sector pesquer «ferit de mort»

Unides Podem (UP) Menorca estalona la convocatòria de vaga a la qual s'han unit les confraries de pescadors menorquines en rebuig a la normativa de la Unió Europea (UE) que redueix fins al 40% els dies de pesca.

UP considera que de continuar endavant amb la normativa, el sector podria quedar ferit de mort davant la impossibilitat de fer front a les responsabilitats econòmiques. Podem assenyala que «és incomprensible com un sector que en els últims anys ha patit diverses restriccions, ara se li sumen més entrebancs. És l'ofici més antic del món i el peix, un aliment essencial per a la nostra salut. Cal preservar les espècies, però a les Balears ja s'han duit a terme suficients esforços en aquest sentit».

Per altra banda, Podem demana al govern de l'Estat que sigui més sensible amb les reivindicacions de la flota de les Balears i que diferenciï per zones. S'ha reduït considerablement la flota i el treball de manera voluntària. UP ha assegurat que «els nostres pescadors són un exemple de preservació, i cal defensar a Brussel·les els seus interessos, perquè són els de tots».

També apostem per una solució dialogada al conflicte i que l'estat espanyol se sumi a la negativa d'altres països com França o Itàlia. El Consell Insular de Menorca va mostrar el seu suport unànime a la causa de la flota menorquina, però volem més. Per aquest motiu, UP creu necessari augmentar la pressió amb altres administracions per a lluitar per un ofici que representa els nostres orígens.

«La pesca és tradició, cultura i fins i tot turisme» afirma el partit. «Milers de visitants arriben a Menorca i demanden peix autòcton. La seva qualitat és el resultat de l'equilibri entre sostenibilitat i desenvolupament, així com de conservació de les aigües de les Balears» han assegurat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris