cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
28°

Amplien l’aforament en la restauració: 6 persones per taula en interiors i 10 en exteriors

El Consell de Govern Extraordinari que es du a terme aquest divendres aprovarà noves mesures per a evitar la propagació de la Covid-19 a les Illes Balears per a les següents 2 setmanes. Concretament, gràcies a la bona situació epidemiològica de les Illes, es relaxaran restriccions, i s’ampliaran aforaments i horaris en diversos serveis i celebracions. L’acord es publica divendres en un Butlletí Oficial de les Illes Balears extraordinari, i entrarà en vigor tot punt sigui públic.

Les mesures que s’aprovaran presenten algunes modificacions respecte de les anunciades dimarts passat, després que s’hagi dut a terme una nova reunió de la Mesa de Diàleg Social, així com prèviament una trobada amb representants de cadascun dels Consells Insulars, ambdues presidides per Francina Armengol.

Concretament, segons ha explicat el portaveu del Govern, Iago Negueruela, s’ha acordat ampliar els aforaments a la restauració i es podran seure fins a 6 persones a una taula en interiors, i fins a 10 en el cas dels espais exteriors. Així mateix, decau el toc de queda a les Balears i les limitacions de reunions familiars i socials passen a ser recomanacions.

Així mateix, es mantenen els controls sanitaris en ports i aeroports per a l’arribada de passatgers de l'Estat, i els llocs de culte podran ocupar-se de nou al 100% sempre que es garanteixi el metre i mig de separació entre nuclis de convivència.

La resta de mesures i horaris que afecten a d’altres àmbits, com els esportius, els culturals, comercials, els d’entreteniment o els que afecten a celebracions com vetles, enterraments, bodes, batejos i comunions es mantenen tal com es varen anunciar dimarts passat.

Proves pilot en l’oci nocturn

El portaveu, així mateix, ha explicat que el Govern continua endavant amb la seva intenció de fer una obertura segura de l’oci nocturn i per això es treballa intensament amb el sector. En aquest sentit, ha anunciat que es durien a terme dues proves pilot paral·leles que es celebraran aquest mes de juny a Eivissa i a Mallorca. La previsió és que siguin proves en un local i en un concert musical, on es permetrà als assistents romandre drets però amb màscara en tot moment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris