cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
28°

Tomeu Quetgles i Biel Font presenten un disc per commemorar els 500 anys de les Germanies

Els músics Tomeu Quetgles i Biel Font han presentat aquest dijous en el Museu de Mallorca el disc recopilatori 'Agermanats: Som un poble. 500 anys de la Germania de Mallorca (1521-2021)', que té com a objectiu commemorar l'aniversari d'aquest esdeveniment històric.

El departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca ha explicat que l'àlbum té una durada d'entre 75 i 80 minuts i que s'emmarca dins de la poesia musicada i en els sons tradicionals mallorquins.

Segons els autors, les cançons mostren les diverses identitats i descobreix les característiques principals «que defineixen el poble de Mallorca». Quetgles i Font assenyalen que a les lletres d'algunes de les peces s'aprecien aquests elements, així com els versos de Joan Alcover.

Per altra banda, la directora del Museu de Mallorca, Maria Gràcia Salvà, ha celebrat l'agermanament de músics i institucions per commemorar aquesta efemèride.
A més, el director insular de Política Lingüística, Lluís Segura, ha informat que han aprovat una línia de subvencions de 40.000 euros per a projectes artístics i culturals que commemoren els 500 anys de les Germanies, i que en els pròxims dies anunciaran els beneficiaris d'aquestes ajudes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris