cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
27°

Medi Ambient habilita el Telèfon Posidònia i l’app per a consultar-ne la cartografia completa

La Conselleria de Medi Ambient i Territori ja té en funcionament el Telèfon Posidònia i l’aplicació Posidònia App que permet consultar la cartografia completa de la fanerògama marina. Aquestes dues eines, que facilitaran a la ciutadania la informació necessària per a poder complir amb la prohibició de fondejar a la posidònia, s’han sufragat a través del fons derivat de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS). La ciutadania també té a la seva disposició la pàgina web atlasposidonia.com, on hi ha tota la informació referent a la fanerògama marina.

Així, des de juny fins al setembre i de 10 a 18 hores, el telèfon 617 975 172 està disponible tant per a telefonar com per a enviar-hi missatges. Les funcions seran les de proporcionar ajuda al fondeig, resoldre dubtes sobre la protecció de la posidònia, com a eina de participació ciutadana per tal que es puguin fer arribar suggeriments i propostes, així com avisar de possibles danys a la fanerògama marina. Substituirà l’112 en tots els aspectes relacionats amb la posidònia, no així en el cas d’albirar fauna marina ferida.

Per a comunicar millores en la cartografia, així com per a denunciar possibles males praxis sobre posidònia, a més del telèfon habilitat, hi ha el correu electrònic atlasposidonia@gmail.com. Per a traslladar informació, sobretot de possibles danys, des del Servei recomanen utilitzar aquesta via i la missatgeria instantània, ja que permet enviar les dades necessàries per fer la comprovació: fotografies, coordenades, nom de l’embarcació i eslora, a més de l’hora en què s’ha detectat.

D’altra banda, l’app, desenvolupada pel Servei d’Informació Territorial de les Illes Balears (SITIBSA), està disponible a Google Play i permetrà a les persones que naveguin consultar la cartografia abans de fondejar per a assegurar-se que no estan sobre posidònia.

Des d’aquest dimarts, les quinze embarcacions del Servei de vigilància de la posidònia ja estan en actiu a totes les illes. Així, fins al 30 de setembre, a les quatre ja actives a Eivissa i a Formentera, se n’hi suma una més, cinc a Mallorca i dues a Menorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris