algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
15°

Claudia Cotaina: «Que mai us diguin que no podeu parlar en català a Eivissa»

El cas de discriminació per raó de llengua que va patir la regidora de l'Ajuntament d'Eivissa, Claudia Cotaina, a la comissaria de la policia espanyola a Eivissa, ha tengut una important transcendència i ha posat, una vegada més, de manifest que encara queda molt de camí per assolir una normalització real de la llengua catalana a les Illes Balears.

Claudia Cotaina va declarar a dBalears que «crec que aquests casos s'han de fer públics perquè això repercuteix positivament i perquè és necessari buscar solucions perquè aquests fets no es repeteixin» i afegí que «crec que aquesta repercussió reforça i empodera».

Cotaina també va explicar que li havia telefonat el comissari de la policia i que li havia confirmat que, efectivament, té dret a usar la llengua catalana davant qualsevol funcionari públic.

Cotaina havia explicat al seu compte de Twitter que «Això no pot tornar a succeir. És intolerable i un abús de poder. Que mai us diguin que no podeu parlar en català a Eivissa. Podeu, a l'àmbit públic i també al privat. És més, l'hem d'usar, tot el que puguem i per tot. Hem de normalitzar l'ús de la llengua. Perquè, si no ho fem, els àmbits on poder expressar-se en català cada vegada seran més reduïts, i cada vegada serà més difícil rompre aquest cercle viciós del 'bilingüisme' unidireccional. No ens enganyem, les llengües són per comunicar-se, sí, però són molt més que eines de comunicació.

Cal treballar molt i molt les actituds lingüístiques. Cal inocular el respecte i protegir els drets lingüístics. Perquè no hi haurà igualtat real fins que actituds com aquesta siguin un mal record. I en això ens trobareu treballant».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Cil Buele, fa dervers d'un any

Quin dia serà que s'estroncarà d'una vegada per a sempre a les nostres illes la llista de persones maltractades, pel simple fet de voler exercir el seu dret democràtic a emprar la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears?
Tant de bo que a totes les institucions públiques illenques hi hagués representants de la ciutadania amb les mateixes dosis de valentia que na Clàudia Cotaina! Salut i coratge! http://promocat.cecili.cat/category/3760

Valoració:0menosmas
Per M, fa dervers d'un any

@Joan Miró Font. És més que probable que ho sabéssin, que la tractàssin d'aquesta manera per fer la un no ningú.
Son part del "contubernio pepero-franquista".

Valoració:10menosmas
Per Unaperaqui, fa dervers d'un any

Força Clàudia! La teva assertivitat és un exemple a seguir!

Valoració:14menosmas
Per Catalunya Insular, fa dervers d'un any

Toni:

"Buscar" ve de l'esp. Entra aquí tímidament al XVII (en sentits especialitzats) i no es fa popular fins al XIX. Coromines dixit"Gabriel Bibiloni, filòleg (mallorquí)

Valoració:9menosmas
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any

Es policies sabien que era regidora de normalització lingüística? Si no ho sabien és que han ficat sa pota, si ho sabien és que se senten molt forts. O també pot ser que els siga igualTambé dir que costa mantenir una postura catalanoparlant numantina a Eivissa, per ses seues mateixes raons sociopolítiquesSobre es mot “buscar” dir que sí és un castellanisme encara que acceptat acadèmicament. Com “mentida”, per exemple

Valoració:8menosmas
Per Toni F, fa dervers d'un any

Per a Joan.
Joan, vas errat, "buscar" no es cap castellanisme. Pega una ullada al Diccionari català,valencià,Balear, i ho veuràs. A Eivissa se sol dir "buscar", de sempra, però a Mallorca i Menorca se diu "cercar". Totes dues son correctes. Salutacions.

Valoració:9menosmas
Per Bubota, fa dervers d'un any

Un hippie mai ho hagués fet. Això només ho fa un forasterot.

Valoració:2menosmas
Per mateu, fa dervers d'un any

@misser Anton No estic d'acord perquè a Eivissa el 95% de nins i joves que tenen llinatges eivissencs només parlen castellà.

Valoració:-14menosmas
Per misser Anton, fa dervers d'un any

Evitem que els colons castellans es sentin com a casa seva. Parlem-los sempre en la nostra llengua catalana.

Valoració:24menosmas
Per Pobleret, fa dervers d'un any

Molt bé Claudia Cotaina! Ni un pas enrera en la defensa de la nostra llengua. Sense beligerància, però sempre ferms.

Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente