algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

El TSJIB dóna la raó al Consell en la suspensió de llicències amb motiu del PECMA

28/12/2020 Zonificación del PECMA. POLITICA ESPAÃ'A EUROPA ISLAS BALEARES AUTONOMÍAS CONSELL DE MALLORCA

CONSELL DE MALLORCA

El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) ha desestimat íntegrament el recurs contenciós administratiu interposat per la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC) contra l'acord de suspensió de llicències derivat de l'aprovació inicial de el Pla Director Sectorial d'Equipaments comercials de Mallorca (PECMA).

Així ho ha comunicat aquest dilluns el Consell en una nota de premsa, en la qual indica que la sentència del TSJIB, notificada el 23 de novembre de 2020, dóna la raó al Consell, «ja que afirma que la decisió de la institució insular es s'ajusta a dret i es desplega correctament, motivada per la previsió de la legislació en matèria d'ordenació territorial».

Segons el Consell, el TSJIB també reconeix que és una obligació de l'administració adoptar aquest règim per assegurar la integritat de la proposta d'ordenació en tramitació. A més, destaca el fet que l'acord adoptat i el règim cautelar que preveuen els articles 10 i 13.4 de la Llei 4/2000, d'ordenació territorial, «és matèria estrictament d'ordenació del territori sense afectar principis econòmics, d'unitat de mercat o de lliure competència», han indicat des de la institució insular.

«Aquesta sentència del TSJIB reforça el que sempre ha defensat la institució sobre la suspensió de llicències en l'àmbit de l'ordenació del territori i de l'urbanisme. És un mecanisme preventiu per evitar alterar les condicions preexistents», ha assenyalat la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías. En aquest sentit, ha afirmat que la suspensió temporal és la forma «d'assegurar l'efectivitat de la futura planificació, impedint que es puguin produir desenvolupaments contradictoris i garantir així la viabilitat de el nou pla».

El ple de Consell de Mallorca va aprovar de manera definitiva el pla director d'equipaments comercials (PECMA) el passat mes d'abril de 2019. D'acord amb la institució, aquest pla, que estableix els requisits per implantar noves grans superfícies comercials a l'illa, està pensat per evitar l'impacte mediambiental i també per potenciar els comerços de proximitat.

El PECMA estableix diferents dimensions per construir nous centres comercials en funció del territori. Així a Palma i a la zona de Marratxí, el màxim és de 40.000 metres quadrats, mentre que a Inca i Manacor el límit s'ha fixat en 13.000. En Palmanova, Santa Ponça, Port d'Alcúdia o la badia de Palma no han de superar els 4.000 metres quadrats.

En municipis com Andratx, Pollença, Campos o Sóller, autoritza la construcció de nous comerços de 1.500 metres com a màxim i en la resta de Mallorca, el límit s'ha fixat en superfícies de 700 metres quadrats com a màxim.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jbm, fa 18 dies

I això es del Consejo de Castilla a Felip V, l'any 1715 ... ( “Lo sexto se podria prevenir el cuidado de introducir la lengua castellana en aquel País........ Pero como a cada nación parece que señaló la naturaleça su idioma particular ......... y mas quando el genio de la Nacion como el de los catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País...”, Archivo Histórico Nacional, “Consejos”, llig. 17986

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris