algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
11°

Clam social contra el projecte d'explotació de la pedrera de Can Negret

Els integrants de la plataforma Reviure Tofla han denunciat aquest dissabte el projecte de Can Negret.

E.P.

Els integrants de la plataforma Reviure Tofla s'han mostrat aquest dissabte «molt preocupats» per l'informe favorable de la comissió balear de Medi Ambient per a la nova planta de fabricació d'àrids a la fàbrica de ciment de Lloseta promoguda per l'empresa Cemex.

Segons ha informat la coportaveu de la plataforma, Margalida Rosselló, «el vistiplau de la comissió balear de Medi Ambient autoritza a Cemex a construir una nova planta de fabricació d'àrids a la zona de la cimentera de Lloseta, permetent-li consumir una barbaritat de tones d'àrids de la zona de Can Negret (tres milions anuals i 8.000 diàries)».

En aquest sentit, ha considerat «preocupant» que «es permeti l'explotació de Can Negret, perquè malgrat que no es parla d'aquesta zona de manera explícita se li fa al·lusió en dir que els àrids s'extrauran del mateix espai d'on s'extreuen els materials que l'empresa usa per a la cimentera».

Així mateix, ha afegit, «preocupa el fet que la modificació de l'avaluació ambiental integrada, sol·licitada per Cemex i a la qual la comissió de Medi Ambient ha donat el seu vistiplau, permet continuar produint». «Es tem que això pugui suposar la posada en marxa novament de la cimentera de Lloseta», ha posat l'accent Rosselló.

Enfront d'aquesta situació, la coportaveu de Reviure Tofla ha exigit «procedir a realitzar una nova avaluació de l'impacte mediambiental, que sigui clara i transparent»; així com «paralitzar l'explotació de Can Negret, que se situa pràcticament a la Serra de Tramuntana».

«No es pot permetre que es continuï plantejant la destrucció de Mallorca com a única manera de reactivar l'economia. Ja n'hi ha prou de fer macroexplotacions», ha conclòs Rosselló.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per indignat, fa devers d'un mes

@Esther en aquests moments no podem demanar grans manifestacions.
Cal recordar que actualment les reunions socials no poden ser de més de 6 persones.

Valoració:0menosmas
Per Toni de Son Cadena, fa devers d'un mes

Es ben per demés. Ja ho van anunciar els treballadors que foren víctimes de l'ERE. En un parell d'anys es duplicarà la producció de ciment. Clar estar amb nous empleats a preu de patató vell. Precarietat laboral, destrucció de la natura i del camp mallorquí.

Valoració:3menosmas
Per esther, fa devers d'un mes

6 persones = clam social. No tenc paraules.

Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris