algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

El Govern finançarà part de la instal·lació dels mesuradors de CO₂ a restaurants

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha anunciat aquest dijous que el Govern finançarà amb 800 euros part de la instal·lació dels mesuradors de CO₂ en restaurants i bars.

Després de la reunió amb els representants del sector de la restauració de CAEB i PIMEM, i dels sindicats CCOO i UGT, per a informar-los de les actualitzacions en seguretat adoptades aquest dimecres pel Govern, Negueruela ha especificat, a més, les ajudes del Govern per a finançar els sistemes de purificació d'aire.

Així, Negueruela ha indicat que l'Executiu posarà en marxa una convocatòria d'ajudes per a facilitar la instal·lació de mesuradors de CO₂ i de sistemes de purificació de l'aire, dirigides al sector de la restauració, i que «ha de contribuir a combatre l'expansió del virus».

Al mateix temps, el conseller ha sol·licitat «responsabilitat a totes les parts» perquè les mesures siguin «respectades per tot el món i incrementar així la seguretat» en l'àmbit de la restauració. «O som especialment responsables ha puntualitzat l'o no tendrem economia», ha remarcat.

En concret, s'habilitarà una ajuda de 800 euros per a les empreses de restauració sol·licitants, que adquireixin o instal·lin sistemes de ventilació i purificació de l'aire i que comptin amb menys de 20 treballadors, ja que és una ajuda dirigida a la petita empresa de restauració.

Per a obtenir-la, els empresaris podran sol·licitar-la aportant una declaració responsable de la seva instal·lació. El termini per a demanar aquestes ajudes és a partir del 21 de desembre, i es podrà fer de manera telemàtica en la seu electrònica del Govern.

Tècnicament, l'objectiu, segons Negueruela, és llançar «una sèrie d'ajuts» per a les empreses que inverteixin en sistemes de depuració i ventilació i puguin garantir que l'establiment, en el seu interior, presenta una puresa inferior a 800 partícules de diòxid de carboni per milió de partícules, que són els paràmetres que ara mateix defineix el Ministeri de Sanitat com un ambient segur.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris