algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
28°

El Govern reobre les àrees recreatives gestionades per l'IBANAT

El Govern reobre les àrees recreatives gestionades per l'IBANAT.

CAIB

Les àrees recreatives gestionades per l'Institut Balear de la Natura (IBANAT) reobrin aquest dissabte, després que hagi sortit publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) el nou Pla de mesures excepcionals de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

Així doncs, tal com ha informat Medi Ambient aquest dissabte, en aquest pla s'estableix que la situació sanitària prevista per als nivells 0, 1, 2 i 3 permet que les àrees recreatives «estiguin obertes i se'n permeti l'ús de les infraestructures». En el cas que un territori passi a nivell 4, les instal·lacions quedarien tancades.

L'ús de les àrees recreatives s'haurà de fer seguint una sèrie de paràmetres, com ara no ocupar la taula més de sis persones. Els grups no podran estar formats per un nombre major de persones de les que es trobin permeses per al nivell d'alerta sanitària en què es trobi la unitat territorial on s'ubica l'àrea recreativa. No estarà permès l'ús d'aquells elements que no permetin respectar la distància de seguretat entre persones no convivents. Les persones que utilitzin les taules seran les encarregades de rentar-les després del seu ús.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha demanat a la ciutadania «prudència» a l'hora d'anar a les àrees recreatives i ha recordat que n'hi ha 47 arreu de l'Arxipèlag. «És important gaudir del medi natural amb seny, tenir present que hi ha moltes zones a la disposició de la ciutadania, no només les més conegudes», ha insistit. El conseller ha apuntat també que hi ha un mapa en línia on es poden consultar les diverses àrees recreatives per illes.

Cal recordar que, si no s'indica el contrari, l'ús del foc hi està permès, però que s'ha de fer a les torradores habilitades. Igualment, les taules habilitades per menjar-hi no es poden reservar i s'ha de tenir en compte que, aquelles destinades a persones amb mobilitat reduïda, només es podran ocupar si no hi ha gent que les necessiti.

Mir ha volgut agrair a la ciutadania per la seva «cura envers el medi ambient» durant les darreres setmanes, quan s'ha registrat un increment notable d'afluència en els espais naturals, especialment al Paratge Natural de la Serra de Tramuntana, i ha incidit en la necessitat d'evitar les actituds incíviques per conservar els espais comuns. «Gestionar bé els residus, no deixar-los a les àrees recreatives, pot semblar un gest petit, però imprescindible per garantir que els nostres espais naturals segueixen en bon estat», ha afirmat.

Les àrees recreatives són espais d'accés lliure ubicats en el medi natural on els usuaris hi troben fogons, taules i altres infraestructures com banys químics i parcs infantils amb la finalitat que els usuaris puguin cuinar i menjar compartint aquests espais amb el propi grup de persones i amb altres grups de persones desconegudes.

És per aquesta raó que el conseller ha demanat precaució i ha recordat que les mesures per evitar la propagació de la COVID-19 «també han de complir-se en els espais a l'aire lliure». «Per cuidar-nos, ho hem de fer entre tots i totes», ha assegurat. El mapa on es localitzen les 47 àrees recreatives que gestiona l'IBANAT es pot consultar a la següent pàgina web.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris