algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El Consell incrementarà un 35% els recursos destinats a víctimes de violència masclista

CONSELL DE MALLORCA

El Departament de Presidència del Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular d'Igualtat, incrementarà un 35% els recursos destinats a víctimes de la violència masclista en els Pressupostos de la institució insular per a l'any vinent 2021.

Segons ha informat el Consell aquest dilluns, les polítiques socials en el pressupost inicial de la institució insular per al 2021 s'estenen a col·lectius vulnerables, com les dones víctimes de violències masclistes, les persones Lgtbi, les relacionades amb promoció sociocultural d'ancians i la cooperació internacional.

Això, ha explicat, es reflecteix en el pressupost del Departament de Presidència per a l'any vinent, que ha ajustat els seus comptes a les necessitats derivades de la pandèmia i disposarà de 18,9 milions d'euros, amb un augment en l'Àrea d'Igualtat.

En aquesta línia, la institució insular ha posat l'accent que l'increment de la demanda d'atenció a les víctimes de violències masclistes i la posada en marxa de nous serveis durant la pandèmia ha fet que els esforços del departament s'hagin bolcat en l'atenció a les dones víctimes.

Així, la Direcció Insular d'Igualtat augmentarà un 35 per cent el pressupost respecte a aquest any 2020 i disposarà de 4,2 milions d'euros, que destinarà a ampliar el servei d'atenció psicològica a dones i menors, doblegant la partida actual fins als 400.000 euros; consolidar els nous serveis creats durant la pandèmia, com el d'habitatge per a dones en situació de prostitució, al qual es destinaran 254.000 euros; el creixement de places del servei d'acolliment, que creix en 346.000 euros, el servei d'orientació i assessorament jurídic i altres programes d'atenció.

També l'increment a l'Àrea d'Igualtat inclou la posada en marxa del nou servei d'atenció integral a persones Lgtbi, amb una partida nova de 50.000 euros, les subvencions a ajuntaments i entitats en matèria d'igualtat i drets del col·lectiu Lgtbi a Mallorca, i s'afegeix una partida de 500.000 euros d'un programa de finançament de projectes d'emprenedoria.

D'altra banda, la Direcció Insular de Promoció Sociocultural disposarà en l'any vinent 2021 d'un pressupost de 2,5 milions d'euros, que destinarà a les ajudes a associacions de tercera edat de l'illa. També, es mantindran durant 2021 les convocatòries d'ajudes a entitats per a inversions, manteniment i despeses dels locals i de les associacions, que ascendeix a 1,6 milions euros, a més d'altres ajudes destinades a la promoció sociocultural.

A més, es manté l'aportació de 1,2 milions d'euros al Fons Mallorquí de Solidaritat, en un moment en què la cooperació internacional i el reforç del municipalisme es considera necessari per a lluitar contra la pandèmia, especialment, per a ajudar als pobles i les regions que no disposen de recursos suficients per a fer front a la crisi de la Covid-19.

Amb tot, el pressupost del Departament de Presidència inclou partides per a projectes de modernització dels elements de gestió informàtica i tramitació del Consell, i del programa 'Smart Mallorca' gestionats per la Direcció Insular de Modernització, que disposarà en 2021 de 1,7 milions d'euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris