algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El GOB denuncia l'informe encarregat per l'Ajuntament d'Alcúdia que obre la porta a legalitzar l'ús hoteler del Botel Alcudiamar

Segons ha explicat aquest divendres el GOB, la batlessa d'Alcúdia ha encarregat un informe extern, «ignorant els dels tècnics municipals», per a donar el vistiplau a la legalització de l’ús turístic com a hotel del Botel Alcudiamar.

Des del GOB han tengut coneixement que la batlessa d'Alcúdia ha encarregat un informe extern per a donar el vistiplau a la legalització de l’ús turístic com a hotel, del denominat «poblat mariner» destinat teòricament només a «allotjament per a tripulants o navegants» que amarren al port esportiu. Així mateix, la resolució de batlia ampara una ampliació del botel (obres fetes -d'uns 400 m2- sense la preceptiva llicència).

El regidor delegat d’urbanisme en data 13.09.2019 havia denegat la llicència de legalització del botel, d’acord amb tots els informes tècnics i jurídics, que eren desfavorables a la concessió de la llicència. Una decisió que Alcudiamar va decidir recórrer.

La batllesa -per decret de 03.11.2020- estima en part el recurs d’Alcudiamar amb un informe totalment desfavorable dels tècnics municipals i del secretari de l'Ajuntament, però demana un informe extern «a la carta» a l’advocat José Argüelles que ha emés informe favorable a la concesssió de la llicència de legalització.

L’estimació parcial del recurs doncs, es basa en un informe jurídic extern i suposa el reconeixement de l’ús hoteler sobre el port esportiu, en contra de tots els informes tècnics i jurídics municipals. Això suposa una desautorització en tot regla del serveis tècnics i jurídics municipals, també del secretari, apunta el GOB.

Aquest reconeixement de l’ús hoteler podria obrir –tot i que des del GOB no es considera legalment factible- la porta a regularitzar l’ampliació il·legal del botel a l’empara de la disposició addicional 4a de la Llei Turística de 2012, «que consideram no és d’aplicació al cas».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per t, fa 5 mesos

funciona com a hotel desde fà molts d,anys.Enderrocar ses construccions il.legals¡¡¡¡

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris