muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

El Consell aprova inicialment el Reglament d'Urbanisme que «permet agilitzar la tramitació urbanística»

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat inicialment aquest dijous el Reglament d'Urbanisme de Mallorca, que és la concreció tècnica de la Llei d'Urbanisme de l'illa i que «permet agilitzar al màxim tota la tramitació urbanística».

Així ho ha expressat la consellera de Territori, Maria Antonia Garcías, qui ha mostrat la seva satisfacció per l'aprovació inicial sense vots en contra. En concret, han estat 17 vots a favor i 15 abstencions, per part dels grups de l'oposició.

«El reglament permet agilitzar al màxim tota la tramitació urbanística, la dels planejaments i també la de les llicències. Afecta la ciutadania perquè els tràmits municipals seran més lleugers amb un informe tècnic més curt, més concret i més concís, que permetrà escurçar terminis», ha assenyalat.

Garcías ha destacat que ha estat un procés participatiu de sis mesos de durada de manera presencial i telemàtica, a causa de la pandèmia. Durant aquest temps s'han creat vuit taules temàtiques de debat amb l'assistència de tècnics i jurídics de l'àmbit urbanístic. En total, més de 68 persones han format part d'aquest procés participatiu.

La consellera ha explicat que els principis que regeixen aquest reglament són els d'eficiència de l'administració pública i la simplificació del document, aclarint i desenvolupant conceptes de la Llei.

D'altra banda, la nova normativa també pretén homogeneïtzar els paràmetres urbanístics i dotar als tècnics professionals i els municipals d'eines per a millorar l'eficiència de les tramitacions. «Hem aconseguit un document d'aprovació inicial que redueix un terç els preceptes del reglament de desenvolupament de la LOUS de Mallorca, passant de 478 a 335 preceptes, i de 459 a 309 articles», ha explicat.

Garcías ha assenyalat que després de la seva tramitació inicial, la nova normativa continuarà la seva tramitació i en sis mesos podria entrar en vigor després de la seva aprovació definitiva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris