algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

L'ASM denuncia una operació de Madrid per «desembarcar militars a les policies locals»

http://www.elpunt.cat

GRUP EL PUNT

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca ha denunciat aquest dijous una operació de l'Estat espanyol per «desembarcar militars a les policies locals, que ha quedat en evidència arran de la desesperació dels ajuntaments mallorquins per la manca d'agents».

Segons han explicat, el 24 de juny del 2019, el president de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) i el Ministerio de Defensa varen subscriure un conveni pel qual els ajuntaments poden reservar un 20% de places de policia local a personal militar, a causa de la necessitat de Madrid de col·locar els soldats que han d'abandonar l'exèrcit perquè arriben als 45 anys sense haver promocionat.

Segons les associacions de militars de Tropa i Marineria hi ha més 75.000 soldats en aquesta situació que els propers anys, si no troben feina, tindran dret a una assignació d'uns 7.500 euros anuals fins que en facin 65. Es calcula que el cost per al Ministerio de Defensa seria d'uns 10.000 milions.

Els ajuntaments de Mallorca, davant la manca de policies i la necessitat de frenar la delinqüència d'importació que assola la Part Forana, ara es plantegen recórrer a aquest 20% de places, que no es veuen afectades per les restriccions de la llei Montoro.

«És a dir que els batles es veuen empesos a contractar militars de 45 anys, rebotats de l'exèrcit, perquè Madrid s'apropia dels romanents municipals i els impedeix gastar, i perquè el Govern balear no treu places a concurs perquè està sotmès a un espoli fiscal sistemàtic del 14,20% del PIB, xifra reconeguda pel Ministerio de Hacienda, i té la caixa buida. Un espoli que entre altres efectes negatius ens deixa a la cua de les comunitats autònomes en nombre de funcionaris, juntament amb Catalunya i el País Valencià», critiquen.

«El desembarcament de militars a les policies locals, per altra banda, pot donar lloc a greus disfuncions si desconeixen la llengua i la cultura de Mallorca, cosa altament probable si ens atenem a la coneguda hostilitat de l'exèrcit espanyol contra la llengua catalana, totalment marginada i prohibida dins els seus quarters». L'ASM reclama una vegada més al Govern, en primer lloc, que mobilitzi la ciutadania contra l'explotació colonial i l'ofegament econòmic de Madrid, i en segon lloc, que posi en marxa d'una vegada la policia pròpia, tal com preveu l'Estatut d'autonomia i en compliment del mandat del Parlament del passat 3 de març.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nicolau Camps Bosch, fa 7 mesos

Ja no cal mes qye pensar que han deixat de servir per unes coses. A les hores heuriem de pensar que tampoc no serveixen per unes altres molt semblants a les anteriors emperò amb molta mès exigència que l'anterior, ja que es ben conegut que per ser soldat, les oposicions eren nules a tots els afectes. A mí particularment m'agradaría que la Policía Local del meu municipi tengui els estudis i la cultura que es pot demanar a qualsevol altre ciutadà amb els coneixament especìfic que cal per ser policía, no crec que basti saber dir "a sus órdenes mu sargento"

Valoració:1menosmas
Per Si que hi ha problemes. I ben grossos, fa 7 mesos

@Guim. Hi ha el problema de que segons qui mani als ajuntaments, aplicaran una norma que fa parts i quarts entre els aspirants i que contradiu els principis d' igualtat, mérit, capacitat i publicitat, que son les bases per la contractació i nomenament de places de treball públic. I si en temps d'Aznar no se miraren qui contractaven, perô dins l'exèrcit passaven desapercebuts perque estaven baix de les ordes dels superiors, vestint un uniforme de policia i amb una placa, una pistola i una porra, més la potestat de sancionar i de detindre a la gent, pot ser absolutanent terrorìfic. I a més, son places que ja no s'ofertaran i que aniran directes pels ex soldats, malgrat no sàpiguen fer una O smb rl cul d'un tassô.

Valoració:7menosmas
Per balearium, fa 7 mesos

El desembarco contra los renegatis....

Valoració:-4menosmas
Per Guim, fa 7 mesos

Segons diu el text: ...pel qual els ajuntaments "poden" reservar un 20% de places de policia local a personal militar...
No és obligatori reservar les places. On és el problema?

Valoració:-2menosmas
Per Gràcies, ASM, fa 7 mesos

Enxufar a gent, només perque amb anterioritat ja li havien donat un altre treball públic, a més d'una injustícia, va en contra de la Llei de la Funció Pública. Ser policia municipal és un dret que tenen totes les persones que tenen la nacionalitat espanyola, se troben en la franja d'edat i tenen els estudis, l'estatura i altres condicions físiques exigides i superen l 'exàmen i parlen i escriuen correctament en Català i en Castellà.
Només faltaria, que donàssin les places als nouvinguts que s'han declarat enemics dels balears sense que noltros els hagem fet res, només perque parlam una llengua que no volen aprendre i no els caiem bé , perque s'en aprofitin de la situació i tenguin tots els instruments per cometre tot tipus d'injustícies i abusos d'autoritat contra la nostra gent.
No tenim perque pagar eternament per les irregularitats i il.legalitats en matèria de treball públic que en el temps del seu govern, va cometre Aznar per tenir vots a les següents eleccións que tanmateix va perdreper ficar nos en la Guerra d'Irak. I és ben just i necessari, que aquestes places de policies siguin per la gent que se les mereix de veritat i no per qui ja ha tret un profit de sou, atur, documentació i nacionalitat, en els cados de no tenir los.

Valoració:7menosmas
Per I tant, fa 7 mesos

Deben ser, deben ser, deben ser. Menos suponer y más afirmar de manera clar i llampant. Otro más que acusa sin aportar nada. Viendo a un ex falangista al frente de los demás, una decena mal contada, no doy gracias de nada.

Valoració:-6menosmas
Per "Castella mos roba", fa 7 mesos

Un guardia local (mal anomenat policia) solen cobrar
entre 1200 a 2000 euros.
Ès millor per els soldats llicenciats cobrar anualment 7500 euros, i aconseguir si se retiran a pobles petits feinas extras i cobrar més que un guardia en actiu.

Valoració:6menosmas
Per Gràcies, ASM, fa 7 mesos

Molts d'aquests militars deven ser aquells panxitos, que se ficaren ss l'exèrcit com neo-xusquers, per cobrar i no fer res.
No ens faltaria d'altra, que tenir aquesta guarda imposant se damunt la gent d'aqui.
Gràcies ASM per denunciar ho.

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris