muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
18°

El Consell impulsa que els cervesers siguin considerats artesans

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i la directora insular d’Artesania, Marta Jordà, s’han reunit amb representants del sector productiu de la cervesa, que actualment estan constituint l’Associació de Cervesers Artesans de les Illes Balears. Es preveu que l’entitat aculli setze cerveseres de les Balears, la majoria mallorquines.

Els elaboradors de cervesa presents a la trobada (Miquel Amorós de Beerlovers, Maria Bel Rotger de Sullerica i Alfons Muñoz de Cervesaria Món) han explicat que es tracta d’un sector en auge, que beneficia el teixit productiu local, perquè utilitzen matèries primeres de proximitat i de qualitat, i que segueix un procés d’elaboració tradicional.

De fet, la Direcció Insular d’Artesania, que està impulsant la renovació del Repertori d’Oficis Artesans (ROA), inclou entre les demandes al Govern, l’òrgan competent per executar-ne la modificació, que registri el cerveser com un ofici artesà nou.

Amb aquesta modificació, altres productors beneficiats serien el saliner, el betlemista, el menestral de fibres vegetals, el marroquiner o el destil·lador d’essències. Quant a les famílies noves, se’n proposen cinc de gran rellevància actualment: pedra i construcció sostenible, fibres vegetals, arts naturals, arts de la mar i la multidisciplinària. Cal remarcar que el repertori actual es va aprovar el 1985 i el Consell, en el marc de l’impuls que està donant als productes de Mallorca i a l’economia local en uns moments difícils per al teixit productiu, treballa perquè s’actualitzi.

Precisament, amb la consideració d’ofici artesà de manera oficial, aquests sectors productius podran optar a les acreditacions d’Artesania del Consell (les cartes artesanes i de mestre artesà). Això en fomentarà la professionalització i els permetrà acollir-se als ajuts econòmics que s’atorguen de manera anual per a la difusió dels productes, la formació o la millora dels tallers.

Així mateix, els representants del Consell els han explicat les possibilitats de col·laboració que existeixen amb la institució, per promocionar actes a favor del producte de Mallorca i dinamitzar l’economia local. De la mateixa forma, les cerveses d’elaboració local es beneficiaran de la marca Producte de Mallorca, que s’està registrant des de la Direcció Insular de Promoció Econòmica.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris