algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
27°

El GOB reclama que el Ministeri espanyol actuï «directament» sobre l'expedient de les obres de Cala Rajada

El Grup Ornitològic Balear (GOB) ha reclamat aquest dilluns que el Ministeri de Transició Ecològica actuï directament sobre l'expedient de les obres de Cala Cagada.

En un comunicat, l'entitat ha explicat que no sols hi ha una «clara infracció» comesa per part de l'Ajuntament de Capdepera en realitzar obres de demolició i nova reconstrucció del mur i part del Passeig de Cala Rajada o Passeig Amèrica en Domini Públic Marítim Terrestre (DPMT) i Servitud de Trànsit sense el preceptiu títol administratiu entre les fites 564 i 582, sinó que també hi ha una «clara irregularitat» comesa pel Cap de la Demarcació de Costes al no ordenar la paralització de les obres i permetre la seva consumació.

El GOB sosté que les obres no poden considerar-se d'emergència per a la reparació dels danys causats per la borrasca Glòria atès que només en uns 50 metres lineals del mur del passeig s'havien produït danys considerables.

En la resta del mur, han apuntat, uns 450 metres lineals, els danys eren irrellevants perquè s'hagués de demolir i construir de nou com a obres d'emergència.

Des del GOB han insistit que les obres represes de demolició i reconstrucció del mur del passeig, concretament les realitzades entre les fites 564 al 582, no disposen del preceptiu títol administratiu malgrat les peticions de l'entitat perquè es paralitzessin els treballs.

A més, segons el GOB, el responsable absolut del passeig que ocupa el *DPMT des de finals de 2001 és l'actual Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i no l'Ajuntament de Capdepera.

En aquest sentit, el GOB ha sol·licitat la resolució de l'expedient incoat a l'Ajuntament de Capdepera per infracció de la Llei de Costes recaigui en l'òrgan administratiu immediat superior en virtut del qual es disposa en l'article 219.3 paràgrafs segon del Reglament General de Costes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tonietlo, fa 9 mesos

Disculpeu rollo, sols afegir que als foradets tapiats i d'allá si solien arracererar sípies, com per posta. I algun peix similar a peix aranya negre, però molt gros i aspecte com de dragó. Algunes fotos tenc de pics quan reposaven, amb calmes i lluny de solejades
És lloc ben singular, ombrívol i cuco. Forma un embarcadero ben petitonet, com casolà, de uns dos o tres metres d'ample i cinc de llarg A peu de carrer, de passeig peatonal voramar, i a tocar de mirador i platja Na Ferradura de pedretes fines i de treball de gent de mar molt antiga per embarcacions

Valoració:1menosmas
Per tonietlo, fa 9 mesos

Comento un detall que estimo, per ser bell, no sembla important, ni es tracta, i temo destorbar... Vaig demanar a peu obra si podien retirar els enderrocs de reble i ciment romput que han tirat. Han quedat els quatre muntets i es dispersen on hi ha vida delicada filtradora, alguna allà i aprop molt valuosa i protegida que forma esculls. I han minvat sa fondària i incrmenten velocitat d'ones, es fluxe com un embut. Han erosionat molta vida incrustada, i a escala han tapiat racers i covetes per peixos. Els van tirar foradant i tirant banc d'obra post tempesta. Semblaven munts de un metre com protegint peus de puntals per andamios per fer paret nova. Ara ha quedat amb menys centímetres de fons, gairebé platgeta. És enfront davallador de mirador amb pins i tanarells. Aferrat just a punteta al nord de Na Ferradura. Es fons sortint enfront coveta amb porta i escales, que era embarcadero

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris