muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

La UOB reclama places de Serveis a la Comunitat als instituts i ampliació a Infantil i Primària

La Unió Obrera Balear (UOB) dóna suport als professors tècnics de Serveis a la Comunitat (PTSC), que pertanyen als Equips d’Orientació Educativa i Psicopedagògica (EOEP), en la seva reclamació per a la creació de places als serveis d'orientació de Secundària, així com la normalització i ampliació d'aquesta funció a totes les etapes educatives. Amb la crisi de la pandèmia, la tasca dels PTSC en matèria d'absentisme escolar, orientació i suport a famílies amb necessitats, i detecció i seguiment de situacions de risc, entre altres, és més necessària que mai.

La normativa sobre orientació estableix que els PTSC formen part dels departaments d'orientació, però a dia d’avui no se n’han creat places als instituts. En canvi, les instruccions d'Educació per al curs 20-21 inclouen a Secundària la figura de l'educador social, que no té competències docents ni apareix a l’Ordre del conseller d’Educació i Universitat de 22 de maig de 2019, per la qual es regula el funcionament dels serveis d’orientació educativa, social i professional de les Illes Balears. «La tasca de l'educador social és útil, però en tot cas ha de ser complementària i mai substitutòria», han remarcat.

La UOB reclama «disposar d’unes instruccions específiques per als PTSC com a funcionaris en pràctiques i d'una formació permanent també específica, millorar la visibilització de la figura dels PTSC i, en general, que Educació no exclogui ni precaritzi aquesta funció docent».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris