cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
22°

El batle de Petra multa amb més de 7.500 euros tres joves del poble a qui acusa de fer pintades antimonàrquiques

L'actual batle de Petra, Salvador Femenias Riera, d'El PI, s'ha volgut erigir en justicier del seu poble i defensor de la monarquia espanyola i ha multat tres joves petrers amb dues sancions perhom de 1.262,40 euros, que sumen un total de 7.574,40 euros.

Segons la decisió del Batle, els tres joves són autors d'algunes pintades contra la monarquia i la corrupció, aparegudes a Petra el dia 10 d'agost d'enguany, dia en que els reis espanyols varen visitar el municipi. Salvador Femenias, també encoloma als joves altres pintades que fa anys que hi són.

Sense proves

La realitat és que els tres joves petrers varen ser identificats per un control de la Guàrdia Civil, la matinada d'aquell 10 d'agost, quan tornaven d'acompanyar una persona a Manacor. Els agents del cos espanyol no els trobaren res de sospitós, tot i així, varen informar de la identificació a la policia municipal de Petra.

L'agent de la Policia Local de Petra, Dimas de la Rosa, va instruir el cas i va acusar els tres joves de diverses pintades, que segons veïns del poble, algunes es varen fer aquella nit i altres «fa anys que hi són».

Motivació política

La resolució de Salvador Femenias té un evident caire polític, no només pel fet que algunes de les pintades atribuïdes als tres joves tenen un contingut polític de denuncia de la monarquia i de la corrupció, sinó perquè la sanció es fa en base a relacionar la ideologia dels tres joves amb el contingut d'alguna de les pintades.

No només això, l'actual batle de Petra demostra els seus prejudicis amb els tres joves, quan fa constar entre les circumstàncies agreujants: «la intencionalitat» de les pintades, en clara al·lusió al contingut polític d'aquestes i quan es refereix als pares dels denunciats.

I per acabar-ho d'adobar, el batle s'autodelata en la seva voluntat de castigar de manera exagerada els joves, quan els imposa no una, sinó dues multes per ser «presumptes infractors» de l'Ordenança Municipal de mesures per fomentar i garantir la convivència ciutadana a l'espai públic de Petra. Una multa per haver fet «presumptament» pintades. Una altra multa per haver fet «presumptament» pintades, sense disposar de permís.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Escorpí, fa 30 dies

Aquest batle del PI és el que li ensumava els pets a Felip VI i Letizia quan visitaren Petra.

Valoració:10menosmas
Per De Salvador, res!, fa devers d'un mes

Les parets totes brutes de pintades de gent que no té res d´artista i és l´única cosa amb que es poden fer notar, per mal, evidentment, i només multa les antimonàrquiques?
Que s´ho facin mirar....

Valoració:13menosmas
Per Molt malament, fa devers d'un mes

Aquest troç de quòniam amb poca lletra, no sap que cada falta té uns paràmetres amb la quantitat major i menor que se poden imposar. No se pot multar més a un que ha fet una pintada, que a un que, per exemple, organitza una festa il.legal en aquests temps de pandèmia i fa renou a la dematinada, o a dos que se barallen i se peguen enmig del carrer, per exemple,

Valoració:11menosmas
Per Joan Font Mas, fa devers d'un mes

Si els que van fer les pintades fossin de la Falange i posassim "Arriba España" que diria aquesta noticia?
El BAtle catalanista i independentista de Petra persegueix tres joves per la seva ideologia?
Sincerament crec que el que s'ha de fer és reparar els danys causats al mobiliari i imposar la sanció corresponent. El demés són noticies tendencioses...

Valoració:-15menosmas
Per Petrer, fa devers d'un mes

dues sancions perhom de 1.262,40 euros, que sumen un total de 7.574,40 euros.
Es a dir 2 multes a cada un.
O sigui, en total 6 sancions.

Valoració:8menosmas
Per MP, fa devers d'un mes

El que crec que importa aquí és veure la forma com està redactada la notícia, o millor dit, la influència que ha pogut tenir aquest article.
L'ajuntament té el deure de fer pagar a qui ha realitzat danys públics, ja siguin pintades o altres, a més, això no és cosa pròpia del batle, sinó que li ve donat de les forces de seguretat. Ell, ha fet la seva tasca, notificar allò que danyi la imatge del seu poble, sigui de la ideologia que sigui.

Valoració:0menosmas
Per I tant, fa devers d'un mes

Las sanciones deben ser para el que pinta espacios que no son suyos, independientemente de quien lo haga y del "mensaje". O para que se me entienda todavía más. El que pinta a la trena unos cuantos meses y control absoluto del que los vende..

A ver si nos entendemos de una vez por todas.

Valoració:-15menosmas
Per Quines coses!, fa devers d'un mes

Això que s'hagin de castigar "presumptes infractors" em sembla que és nou. Es veu que el sr. batle de Petra creu fermament que la "presumpció de culpabilitat" ha de prevaler sobre la "presumpció d'innocencia". Ja ho val!

Valoració:23menosmas
Per M, fa devers d'un mes

El problema és que no els ha multat per fer pintades, si no perque les pintades eren antimonàrquiques.
Hauren de borrar l'eslògan que diu
"Voteu només partits d"aqui.
Si sou d'esquerres voteu a MÉS,
Si sou de dretes voteu a El Pi"
Jo els vaig votar la darrera vegada per l'ajuntament de Palma, però veient que son com els del trifatxot ( PP-C"s-VOX) val més el de sempre, malgrat no se faci bé, perwue aquests ho fan pitjor.

Valoració:16menosmas
Per Hernán, fa devers d'un mes

Les accions d'aquest batle són vergonyoses. Ara bé, l'article no està a l'alçada. Sembla més un comentari de bar que un article periodístic.
Verbs com "encolomar" o frases com "per acabar-ho d'adobar" no contribueixen a una lectura objectiva, que és el que hom espera d'un diari i allò a que un diari hauria d'aspirar.

Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris