cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
16°

L'ASM es reuneix amb la delegada del Govern espanyol per tractar les discriminacions lingüístiques

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca s'ha reunit aquest dijous amb la delegada del Govern espanyol a les Balears, Aina Calvo, amb motiu de l'onada d'agressions lingüístiques dels darrers mesos.

Segons ha informat l'entitat, la representant del Govern espanyol ha pres nota del cas dels casos que els passat 29 i 30 de juny uns feixistes varen irrompre a oficines i comerços de Manacor, intimidant i obligant a parlar en castellà, i que han continuat circulant per carrers i carreteres exhibint simbologia d'extrema dreta. Segons ha dit, «no tenia constància que s'hagués pres cap mesura al respecte».

Pel que fa a agressions lingüístiques per part de guàrdies civils i policies, la representant del Govern espanyol ha indicat que tenen instruccions de recórrer a un altre agent que entengui el català.

Des de l'ASM han encoratjat els ciutadans a exercir sempre el dret legal a expressar-se en català i a denunciar-ho quan sigui vulnerat. Al mateix temps han reclamat que s'incentivi els agents perquè aprenguin català, atès que la legislació espanyola impedeix que ho facin de forma obligatòria.

En aquest sentit, han recordat que l'ASM té per objectiu la independència de Mallorca, i reclama la policia pròpia que preveu l'Estatut d'autonomia, «però mentre les forces de l'ordre continuïn en mans d'Espanya i les paguem amb els nostres imposts, exigirem que respectin els nostres drets».

Finalment han instat la representant del Govern espanyol a fer arribar un missatge a la població castellanoparlant, exigint respecte per la llengua catalana i encoratjant a aprendre-la i parlar-la.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris